Doi astronauți de pe ISS ies din nou în spațiu să instaleze echipamente pe stație

Doi astronauți de pe ISS ies din nou în spațiu să instaleze echipamente pe stație

Doi din cei șase astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au ieșit duminică a treia oară în spațiu, pentru a continua instalarea echipamentelor necesare amarării viitoarelor nave comerciale americane care vor transporta oameni începând din 2017, transmite AFP.

Americanii Barry Wilmore, comandant al echipajului de pe ISS, și Terry Virts, inginer de zbor, au început procedeul de ieșire din camera de decompresie a stației la 11h52 GMT. În timpul celor șapte ore pe care le vor petrece în afara stației, trebuie să instaleze peste 100 de metri de cabluri și antene, astfel încât echipajele următoarelor nave care se vor amara la ISS să poată comunica cu astronauții aflați în avanpostul orbital.

Barry Wilmore (52 de ani) iese a patra oară în spațiu în cariera sa de astronaut, iar Terry Virts (47 de ani), a treia oară. Este a treia expediție în decurs de o săptămână pentru reconfigurarea stației și pregătirea în vederea sosirii viitoarelor nave private cu oameni la bord. Misiunea este asistată de astronauta italiană Samantha Cristoforetti, care coordonează acțiunea exterioară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”