Doi astronauți de pe ISS ies din nou în spațiu să instaleze echipamente pe stație

Doi astronauți de pe ISS ies din nou în spațiu să instaleze echipamente pe stație

Doi din cei șase astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au ieșit duminică a treia oară în spațiu, pentru a continua instalarea echipamentelor necesare amarării viitoarelor nave comerciale americane care vor transporta oameni începând din 2017, transmite AFP.

Americanii Barry Wilmore, comandant al echipajului de pe ISS, și Terry Virts, inginer de zbor, au început procedeul de ieșire din camera de decompresie a stației la 11h52 GMT. În timpul celor șapte ore pe care le vor petrece în afara stației, trebuie să instaleze peste 100 de metri de cabluri și antene, astfel încât echipajele următoarelor nave care se vor amara la ISS să poată comunica cu astronauții aflați în avanpostul orbital.

Barry Wilmore (52 de ani) iese a patra oară în spațiu în cariera sa de astronaut, iar Terry Virts (47 de ani), a treia oară. Este a treia expediție în decurs de o săptămână pentru reconfigurarea stației și pregătirea în vederea sosirii viitoarelor nave private cu oameni la bord. Misiunea este asistată de astronauta italiană Samantha Cristoforetti, care coordonează acțiunea exterioară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România