False hoteluri "Disney", amendate de autorități înainte de deschiderea Disneyland Shanghai

False hoteluri "Disney", amendate de autorități înainte de deschiderea Disneyland Shanghai

Un lanț hotelier care și-a însușit în mod fraudulos numele gigantului american de divertisment Disney a fost sancționat de către autoritățile din Shanghai, în condițiile în care orașul ia măsuri sporite pentru a proteja această marcă înregistrată, înainte de deschiderea primului Disneyland în China continentală, relatează AFP și Reuters.

Cele cinci hoteluri incriminate, toate aparținând grupului Vienna Hotels, cu baza la Shenzhen (sudul Chinei), utilizau fără autorizație marca Disney pe afișele lor publicitare, pe panourile de semnalizare și pe site-urile lor, a indicat Xinhua, citând departamentul responsabil pentru industrie și comerț, care a amendat hotelurile cu echivalentul a peste 14.000 de euro. În afară de încălcarea regulilor ce protejează mărcile înregistrate, hotelurile în cauză sunt suspectate și de concurență neloială.

Încălcările de brevete și de proprietate intelectuală sunt endemice în China, spre disperarea firmelor străine, ale căror încercări de a-și obține dreptatea în instanțele locale sunt foarte rar încununate de succes.

Dornici să ofere asigurările necesare înainte de deschiderea de anul viitor a Disneyland Shanghai — o investiție de circa 5,5 miliarde de dolari — oficialii guvernamentali au anunțat la începutul lunii noiembrie lansarea unei campanii speciale pentru a proteja marca Disney.

Aceste măsuri intervin în contextul în care Disney prevede deschiderea a două hoteluri, legate de parcul de distracții, dintre care unul care reflectă lumea din "Toy Story".

Cele cinci hoteluri amendate erau situate într-un perimetru de 12-19 kilometri în jurul în jurul viitorului parc de distracții, ceea ce ar fi putut alimenta confuzia vizitatorilor.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu