Fiul actorului Jackie Chan, arestat pentru trafic de droguri, în cea mai importantă acţiune a poliţiei din ultimii 20 de ani

Fiul actorului Jackie Chan, arestat pentru trafic de droguri, în cea mai importantă acţiune a poliţiei din ultimii 20 de ani

Jaycee Chan, în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut joia trecută alături de Kai Ko (23 de ani), vedetă taiwaneză de cinema, au declarat reprezentanţii poliţiei din Beijing pe microblogul instituţiei, indentificându-i pe cei doi doar cu numele de familie, vâstă şi naţionalitate. Poliţiştii au declarat că ambii actori au fost testaţi pozitiv pentru consum de marijuana. De asemenea, oamenii legii au luat 100 de grame de marijuana din casa lui Chan. Până în acest moment este neclar de ce arestările au fost anunţate cu câteva zile întârziere, scrie „Huffington Post“.

Mai multe celebrităţi au fost reţinute în baza acuzaţiilor de consum şi posesie de droguri ca urmare a unei declaraţii din luna iunie a preşedintelui Xi Jinping prin care acesta declara că drogurile ilegale ar trebui să fie distruse, iar infractorii să fie aspru pedepsiţi. Numai în Beijing, peste 7.000 de persoane au fost arestate prin prisma acestei declaraţii. Vestea arestării lui Jaycee este destul de jenantă pentru Jackie Chan care, în urmă cu cinci ani, a fost desemanat de către poliţia locală „Ambasadorul Controlului Stupefiantelor“, acesta fiind, de altfel, şi un susţinător al Partidului Comunist Chinez. Kai Ko. De asemenea, actorul a luat parte la o campanie antidrog în urmă cu doi ani, în care, alături de alte celebrităţi, declara: „Eu nu consum droguri“.

Radiodifuzorul de stat CCTV a difuzat imagini cu percheziţia efectuată de poliţie în casa tânărului Chan, faţa acestuia din urmă fiind acoperită, în timp ce ofiţerii de poliţie arătau locul în care erau ascunse pliculeţele cu droguri. Poliţiştii au mai spus că au acţionat pe baza unui pont. Fiul lui Jackie Chan este acuzat de trafic de droguri, infracţiune care implică pedeapsa maximă cu închisoare, trei ani de zile, aceasta fiind mai drastică decât cea în cazul consumului de droguri. Kai Ko este acuzat de consum de droguri, iar alte două persoane arestate sunt acuzate de trafic de stupefiante.

Jaycee Chan a fost arestat alături de mai multe persoane pentru consum li posesie de droguri FOTO AFP

Kai Ko şi-a făcut apariţia la CCTV cu faţa pixelată, cu ochii în lacrimi, cerându-şi iertare fanilor şi familiei sale. „E foarte regretabil, mă simt vinovat faţă de toţi cei care mă susţin. Am dat dovată de un prost exemplu şi am făcut o greşeală foarte mare“, a spus el.

În China, consumul de droguri ilegale a fost stopat în ultimele decenii şi practic eradicat odată cu revoluţia comunistă din 1949. Narcoticele au reapărut odată cu controalele mai puţin aspre de la sfârşitul anilor 1980. În ultimii ani, creşterea veniturilor în rândul chinezilor şi libertăţile oferite de regimul chinez au fost însoţite de o popularitate crescândă în rândul consumului de metamfetamine, ecstasy şi ketamină. Drogurile pot fi cumpărate de pe reţelele sociale şi sunt consumate de chinezi în cluburile de noapte, ceea ce duce la intervenţii frecvente ale poliţiei în astfel de localuri.

Jackie Chan, născut în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong, reuşind să-şi construiască o carieră de succes în filmele cu arte marţiale. În 2002, a câştigat un premiu Taurus pentru întreaga carieră la World Stunt Awards (Oscarurile în domeniul cascadoriilor - n.r.) şi în acelaşi an a primit o stea pe Walk of Fame. De asemenea, a câştigat un premiu MTV Movie pentru întreaga carieră, în 1995, şi alte două premii MTV Movie pentru rolurile din prima şi a doua parte a seriei „Ora de vârf/ Rush Hour“. În 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival. Printre filmele în care a jucat se numără „Fracul magic“, „Ocolul Pământului în 80 de zile“, seria „Ora de vârf“, „Spionul din vecini“, „Karate Kid“ şi a asigurat vocea Maimuţei în seria „Kung Fu Panda“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?