În Guadelupa a fost deschis un muzeu al sclaviei

În Guadelupa a fost deschis un muzeu al sclaviei

Un nou muzeu și loc memorial în amintirea sclavilor și a luptelor lor pentru eliberare a fost deschis la Pointe-a-Pitre din Guadelupa, departament de peste mări al Franței, informează agenția DPA.

Numit 'Memorial ACTe', spectaculosul muzeu de 7.000 de metri pătrați alcătuit dintr-un auditorium și mai multe spații expoziționale a costat 85 de milioane de euro.

Muzeul deține sute de documente, filme, fotografii și lucrări de artă care prezintă implicarea Franței în comerțul cu sclavi începând din secolul al XVII-lea până în secolul al XIX-lea. Persoanele de culoare erau vândute atunci pentru a lucra pe plantațiile de trestie de zahăr de pe insule.

Agenția DPA menționează că au existat obiecții cu privire la proiect, pe motive de cost și pentru că aruncă ceea ce unii consideră o lumină nedorită asupra unui capitol întunecat din istoria Franței.

Circa 290.000 de sclavi au fost aduși în Guadelupa între secolele al XVII-lea și al XIX-lea, înainte ca sclavia să fi fost abolită în Franța, în anul 1848, scrie DPA. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!