În Guadelupa a fost deschis un muzeu al sclaviei

În Guadelupa a fost deschis un muzeu al sclaviei

Un nou muzeu și loc memorial în amintirea sclavilor și a luptelor lor pentru eliberare a fost deschis la Pointe-a-Pitre din Guadelupa, departament de peste mări al Franței, informează agenția DPA.

Numit 'Memorial ACTe', spectaculosul muzeu de 7.000 de metri pătrați alcătuit dintr-un auditorium și mai multe spații expoziționale a costat 85 de milioane de euro.

Muzeul deține sute de documente, filme, fotografii și lucrări de artă care prezintă implicarea Franței în comerțul cu sclavi începând din secolul al XVII-lea până în secolul al XIX-lea. Persoanele de culoare erau vândute atunci pentru a lucra pe plantațiile de trestie de zahăr de pe insule.

Agenția DPA menționează că au existat obiecții cu privire la proiect, pe motive de cost și pentru că aruncă ceea ce unii consideră o lumină nedorită asupra unui capitol întunecat din istoria Franței.

Circa 290.000 de sclavi au fost aduși în Guadelupa între secolele al XVII-lea și al XIX-lea, înainte ca sclavia să fi fost abolită în Franța, în anul 1848, scrie DPA. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 Apar dovezile / „Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tat…