În Guadelupa a fost deschis un muzeu al sclaviei

În Guadelupa a fost deschis un muzeu al sclaviei

Un nou muzeu și loc memorial în amintirea sclavilor și a luptelor lor pentru eliberare a fost deschis la Pointe-a-Pitre din Guadelupa, departament de peste mări al Franței, informează agenția DPA.

Numit 'Memorial ACTe', spectaculosul muzeu de 7.000 de metri pătrați alcătuit dintr-un auditorium și mai multe spații expoziționale a costat 85 de milioane de euro.

Muzeul deține sute de documente, filme, fotografii și lucrări de artă care prezintă implicarea Franței în comerțul cu sclavi începând din secolul al XVII-lea până în secolul al XIX-lea. Persoanele de culoare erau vândute atunci pentru a lucra pe plantațiile de trestie de zahăr de pe insule.

Agenția DPA menționează că au existat obiecții cu privire la proiect, pe motive de cost și pentru că aruncă ceea ce unii consideră o lumină nedorită asupra unui capitol întunecat din istoria Franței.

Circa 290.000 de sclavi au fost aduși în Guadelupa între secolele al XVII-lea și al XIX-lea, înainte ca sclavia să fi fost abolită în Franța, în anul 1848, scrie DPA. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”