Japonia: Descoperirea cadavrelor altor delfini, după o nouă eșuare în masă

Japonia: Descoperirea cadavrelor altor delfini, după o nouă eșuare în masă

Autoritățile locale au descoperit luni cadavrele altor delfini, după ce vineri peste 150 de cetacee au eșuat pe o plajă din Japonia, în localitatea Hokota, la 100 de kilometri nord-est de Tokyo, din motive rămase necunoscute, relatează AFP. Opt delfini eșuați, pe care forțele de salvare reușiseră să-i retrimită vineri în larg , au fost găsiți morți pe plajă.

"Din păcate sunt toți morți și îi vom îngropa după-amiază", a declarat o sursă AFP.

Cercetătorii prezenți la fața locului au efectuat autopsiile pentru a încerca să determine cauza acestui fenomen. Ei preconizează posibilitatea unei infecții parazitare, care ar fi putut perturba capacitatea de orientare a delfinilor. O altă pistă este posibilitatea ca ultrasunetele pe care le emit delfinii să fi fost absorbite de dunele de nisip.

În total 156 de delfini au eșuat pe o distanță de 10 kilometri. În pofida eforturilor de salvare și de retrimitere în larg, mulți au murit in cauza deshidratării.

Delfinii Electra, o specie relativ comună în apele japoneze, pot atinge o lungime de 2-3 metri și o greutate de maximum 270 de kilograme. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia