Japonia: Descoperirea cadavrelor altor delfini, după o nouă eșuare în masă

Japonia: Descoperirea cadavrelor altor delfini, după o nouă eșuare în masă

Autoritățile locale au descoperit luni cadavrele altor delfini, după ce vineri peste 150 de cetacee au eșuat pe o plajă din Japonia, în localitatea Hokota, la 100 de kilometri nord-est de Tokyo, din motive rămase necunoscute, relatează AFP. Opt delfini eșuați, pe care forțele de salvare reușiseră să-i retrimită vineri în larg, au fost găsiți morți pe plajă.

"Din păcate sunt toți morți și îi vom îngropa după-amiază", a declarat o sursă AFP.

Cercetătorii prezenți la fața locului au efectuat autopsiile pentru a încerca să determine cauza acestui fenomen. Ei preconizează posibilitatea unei infecții parazitare, care ar fi putut perturba capacitatea de orientare a delfinilor. O altă pistă este posibilitatea ca ultrasunetele pe care le emit delfinii să fi fost absorbite de dunele de nisip.

În total 156 de delfini au eșuat pe o distanță de 10 kilometri. În pofida eforturilor de salvare și de retrimitere în larg, mulți au murit in cauza deshidratării.

Delfinii Electra, o specie relativ comună în apele japoneze, pot atinge o lungime de 2-3 metri și o greutate de maximum 270 de kilograme. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...