Japonia va trimite o sondă spațială spre Mercur

Japonia va trimite o sondă spațială spre Mercur

Agenția aerospațială niponă (JAXA) va trimite în 2016 o sondă spațială spre Mercur pentru a strânge date despre acest astru și a afla cum s-a format planeta situată la cea mai mică distanță față de Soare, a informat recent ziarul Asahi, potrivit EFE.

Sonda, al cărei cost urcă la 15,2 miliarde de yeni (circa 119 milioane de euro sau 125 milioane de dolari), poartă numele 'Mercury Magnetospheric Orbiter' (MMO).

Proiectul va face parte din misiunea spațială BepiColombo, pe care JAXA o desfășoară împreună cu Agenția Spațială Europeană (ESA).

JAXA va preda această sondă Agenției Spațiale Europene în luna aprilie.

MMO și sonda europeană vor fi trimise în spațiu cu o rachetă Ariane 5 de la Centrul spațial francez din Guyana în cursul anului fiscal 2016.

Se speră ca sondele să ajungă împreună la Mercur în 2024 și să exploreze planeta timp de un an sau doi după ce se vor separa.

MMO, de forma unei coloane octogonale, are diametrul de peste 1,8 metri, este înaltă de 2,4 metri, cântărește 280 kilograme și are încorporată o antenă.

Sonda ESA va examina caracteristicile geografice și compoziția minerală a suprafeței planetei Mercur, în timp ce MMO va investiga în principal câmpurile magnetice și atmosfera din jurul planetei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia