O poveste de dragoste dintre două microorganisme face furori în Japonia

O poveste de dragoste dintre două microorganisme face furori în Japonia

O neobișnuită poveste de dragoste dintre două microorganisme, transpusă în benzi desenate de o fostă cercetătoare niponă, a devenit foarte populară în rândul cititorilor din Japonia, informează vineri EFE.

Aventurile celor două microorganisme prezentate deja în două volume au ca protagoniști o euglenă (algă unicelulară cu proprietăți vegetale și animale cu o lungime de sub 0,1 milimetri) care ia aspectul unui tânăr zvelt și un tardigrad (nevertebrată care trăiește în apa potabilă sau în habitatele marine) care se transformă în fermecătoarea tânără Kumako.

Seria de benzi desenate, intitulată "Midorimushi wa midori desu ka? Mushi desu ka?", îl prezintă pe Prințul Euglena dotat cu supraputeri, precum "superfotosinteza', care o întâlnește pe frumoasa Kimako. Cele două personaje sunt însoțite de ființe umane întruchipate de cercetătorii care lucrează în laborator.

"S-ar putea ca desenele mele să fie simplă ficțiune, dar sunt pline de personaje pozitive", a declarat autoarea, Marie Hadori, într-un interviu publicat de ediția digitală a ziarului Asahi. Hadori a lucrat ca cercetător în domeniul microbiologiei la departamentul de științe al prestigioasei Universități din Tokyo.

Autoarea, care desenează din copilărie, a avut această idee când a realizat o serie de ilustrații pentru o publicație. Prima serie, apărută în 2012 într-o revistă pentru adolescenți, a avut un asemenea succes, încât Hadori a realizat o continuare intitulată "Micronest", inspirată din același univers al microorganismelor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo