Olivia Jordan, desemnată Miss SUA, într-o competiţie controversată, din cauza lui Donald Trump

Olivia Jordan, desemnată Miss SUA, într-o competiţie controversată, din cauza lui Donald Trump

Olivia Jordan, o tânără de 26 de ani din Oklahoma, a fost desemnată Miss SUA, duminică, într-o competiţie marcată de controverse, ca urmare a declaraţiilor făcute de miliardarul american Donald Trump, coproprietar al evenimentului, la adresa imigranţilor mexicani.

Olivia Jordan, desemnată Miss SUA, într-o competiţie controversată, din cauza lui Donald Trump (Imagine: Instagram)

Olivia Jordan a fost aleasă câştigătoare a celei de-a 64-a ediţii a Miss SUA, învingându-le în această competiţie de frumuseţe pe alte 50 de concurente, potrivit huffingtonpost.com.

Aceasta a primit coroana de Miss SUA de la câştigătoarea de anul trecut a competiţiei, Nia Sanchez, din Nevada.

Ediţia din acest an a fost marcată de multe controverse, în urma declaraţiilor la adresa imigranţilor mexicani făcute de Donald Trump, în timpul discursului prin care magnatul american a anunţat că va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2016.

Totuşi, după mai multe săptămâni de controverse generate de afirmaţiile lui Donald Trump, concursul s-a desfăşurat fără nicio problemă şi în lipsa celebrului magnat.

Astfel, accentul a căzut pe tinerele precum Olivia Jordan, care au muncit din greu în timpul acestei competiţii, conform huffingtonpost.com.

Câştigătoarea a fost urmată în clasamentul final de Ylianna Guerra, în vârstă de 22 de ani, din Texas (desemnată first runner-up), şi de Anea Garcia, de 20 de ani, din Rhode Island (second runner-up).

Topul cinci al competiţiei a fost completat de Miss Nevada Brittany McGown, în vârstă de 25 de ani (third runner-up), şi de Miss Maryland Mame Adjei, în vârstă de 23 de ani.

Concursul de frumuseţe s-a desfăşurat la Baton Rouge, în Louisiana, fiind difuzat de REELZ, o televiziune americană independentă.

Donald Trump a încheiat un contract cu televiziunea REELZ pentru a difuza Miss SUA, pe 12 iulie, anunţul fiind făcut după ce reţeaua NBC a refuzat să mai transmită acest concurs de frumuseţe.

"Decizia REELZ de a achiziţiona drepturile de difuzare a Miss SUA a avut la bază convingerea noastră că acest eveniment special şi femeile care concurează în cadrul lui sunt o parte a tradiţiilor americane", a declarat, pe 4 iulie, Stan Hubbard, CEO al REELZ.

La sfârşitul lunii iunie, televiziunea de limbă spaniolă Univision a anunţat că nu va difuza concursul de frumuseţe Miss SUA şi că va întrerupe orice relaţie de afaceri cu Miss Universe Organization, un joint venture între Donald Trump şi compania NBCUniversal, deţinută de grupul media Comcast, în urma "declaraţiilor insultătoare la adresa imigranţilor mexicani" făcute de Donald Trump.

Reţeaua americană de televiziune NBC a anunţat la rândul său că l-a concediat pe Donald Trump şi că a întrerupt colaborarea cu concursurile de frumuseţe Miss SUA şi Miss Universe, din cauza acelor comentarii insultătoare. Donald Trump a anunţat că nu va participa la reality show-ul "The Apprentice", difuzat de NBC, în timp ce va candida pentru Casa Albă.

Televiziunea americană NBC deţinea drepturile de difuzare în limba engleză a concursului Miss SUA, în timp ce Univision plănuia să transmită pentru prima dată acest concurs în limba spaniolă în acest an.

La rândul său, Donald Trump a deschis un proces de 500 milioane de dolari împotriva Univision, în urma deciziei acestei televiziuni americane care emite programe în limba spaniolă de a încheia unilateral contractul în virtutea căruia trebuia să difuzeze concursul de frumuseţe Miss USA.

Donald Trump a spus că NBC a dat dovadă de "slăbiciune" atunci când a renunţat la difuzarea Miss SUA, magnatul catalogând totodată această decizie a televiziunii americane ca fiind "prostească".

Totuşi, Trump a precizat că are "un mare respect pentru Mexic" şi că iubeşte "poporul mexican şi spiritul său extraordinar".

Pe de altă parte, câţiva membri ai juriului Miss SUA şi invitaţi ai acestei competiţii de frumuseţe au renunţat la planurile lor de a participa la eveniment.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa