OSCAR 2015 Interes scăzut pentru ediția de anul acesta - 36,6 milioane de telespectatori

OSCAR 2015 Interes scăzut pentru ediția de anul acesta - 36,6 milioane de telespectatori

Ceremonia Oscarurilor a fost urmărită de 36,6 milioane de telespectatori ai rețelei de televiziune ABC, cifre de audiență mult mai mici comparativ cu ediția de anul trecut, potrivit datelor furnizate luni de societatea Nielsen, scrie Reuters.

Spectacolul, al cărui gazdă a fost Neil Patrick Harris, a atras cu 16% mai puțini telespectatori față de ediția de anul trecut, găzduită de actrița de comedie Ellen DeGeneres, fiind considerat de critici mult prea lung, fără strălucire și cu un interes scăzut față de box office în ce privește majoritatea nominalizărilor.

Filmul 'Birdman', care a reușit să oglindească Hollywood-ul și condiția actorilor, este marele câștigător al celei de-a 87-a ediții a Premiilor Oscar, obținând premiile pentru cel mai bun film, regie și scenariu, dar a produs și cea mai mare dezamăgire pentru actorul din rolul principal, Michael Keaton, care deși era considerat marele favorit, a pierdut Oscarul în fața lui Eddie Redmayne.

Povestea unui actor care a interpretat un personaj celebru dar acum uitat, "omul-pasăre", este ideea regizorului mexican Alejandro G. Inarritu, care le-a mulțumit tuturor celor prezenți la ceremonie pentru că au avut răbdarea de a urmări acest "film nebun".

Eddie Redmayne a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal cu portretul pe care i-l face celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking în 'The Theory of Everything'.

La celelalte trei categorii de Oscar pentru actorie au câștigat marii favoriți. De cinci ori nominalizată, Julianne Moore a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță cu portretul unei profesoare universitare care află că suferă de Alzheimer în 'Still Alice'. Patricia Arquette a câștigat Oscarul pentru rol secundar feminin cu interpretarea unei mame singure, care se luptă să crească doi copii, în 'Boyhood', în timp ce J.K. Simmons a câștigat premiul pentru rol secundar masculin cu interpretarea unui tiranic profesor de muzică în 'Whiplash.' AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...