Patriarhul Daniel împlineşte marţi 63 de ani

Patriarhul Daniel împlineşte marţi 63 de ani

Preafericitul părinte Daniel împlineşte marţi 63 de ani, prilej cu care va fi rostită o rugăciune la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală, în lipsa patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, care se află în judeţul Prahova.

Patriarhul Daniel se află, în perioada 19-23 iulie, în zona Prahovei din Arhiepiscopia Bucureştilor, "pentru activităţi misionare şi vizite de şantier", potrivit Patriarhiei Române.

"O rugăciune de mulţumire la aniversarea zilei de naştere a Patriarhului României (22 iulie 2014) va fi rostită în timpul Sfintei Liturghii oficiată la Catedrala Patriarhală", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române, citat de Mediafax.

Sărbătoarea oficială a PF Daniel este în 30 septembrie, data întronizării ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

PF Daniel, cel de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, s-a născut la 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş.

De-a lungul celor peste 30 de ani de activitate academică şi a celor 24 de arhierie, patriarhul românilor ortodocşi a deţinut numeroase funcţii şi a fost onorat cu multe distincţii şi titluri, printre care cel de Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi din ţară şi străinătate. De asemenea, preafericitul părinte Daniel este cetăţean de onoare al mai multor oraşe din ţară.

PF Daniel este patriarhul Bisericii Ortodoxe Române din 30 septembrie 2007, când a fost întronizat după decesul patriarhului Teoctist.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...