Peste jumătate din adolescenții americani își fac prieteni pe internet (studiu)

Peste jumătate din adolescenții americani își fac prieteni pe internet (studiu)

Peste jumătate din adolescenții americani și-au făcut un nou prieten prin intermediul unei rețele sociale sau a jocurilor video online, conform unui studiu publicat joi de institutul de cercetări sociologice Pew, transmite AFP.

Dintr-un eșantion de 1.060 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 17, mai bine de jumătate (57%) au declarat că și-au găsit un prieten în acest fel, iar 29% că au dobândit mai mult de cinci amici.

În cele mai multe cazuri, aceste prietenii se manifestă doar în mediul virtual, dar 20% dintre adolescenții intervievați au menționat că s-au întâlnit și în viața reală cu prietenii cunoscuți pe web.

'Adolescenții continuă să petreacă extrem de mult timp alături de prietenii lor, mai ales la școală', 'dar telefoanele mobile, rețelele sociale și, pentru băieți, jocurile video online sunt din ce în ce mai mult legate de formarea și întreținerea unor noi prietenii', a explicat Amanda Lenhart, director de cercetare la firma Pew.

Cel mai obișnuit loc (64%) pentru găsirea de noi prieteni pe internet îl reprezintă rețelele sociale, ca Facebook și Instagram. Totodată, 34 % dintre băieți, mult mai mult decât dintre fete, au legat noi prietenii participând la jocuri online.

Aproape două treimi dintre tinerii americani au acces la smartphone (73%), iar 76 % au afirmat că folosesc rețelele sociale. Acestea îi fac pe 70 % dintre adolescenți să se simtă mai bine conectați la sentimentele prietenilor lor și i-au ajutat de 68 % dintre tineri să găsească un sprijin în momentele dificile. În schimb, 88 % dintre participanții la sondaj au fost de părere că oamenii postează prea mult informații pe internet. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale