Phil Rudd,de la AC/DC, a pledat vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri

Phil Rudd,de la AC/DC, a pledat vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri

Phil Rudd, toboşarul trupei AC/DC, a pledat vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri, marţi, într-un tribunal din Noua Zeelandă, a dezvăluit avocatul rockerului australian.

Phil Rudd,de la AC/DC, a pledat vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Phil Rudd, în vârstă de 60 de ani, eliberat pe cauţiune şi aflat sub control judiciar după arestarea sa din noiembrie 2014, şi-a schimbat declaraţia iniţială - în decembrie a pledat nevinovat -, recunoscându-se vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de canabis şi amfetamine.

Un al doilea cap de acuzare, ordonarea unui dublu asasinat, care se pedepseşte cu şapte ani de închisoare în Noua Zeelandă, a fost retras din cauza lipsei de dovezi.

În tribunalul din Tauranga, un oraş aflat la 200 kilometri de Auckland, rockerul a spus că accesul său de furie a fost cauzat de o serie de evenimente care au împiedicat lansarea albumului său solo.

"Această chestiune constă pur şi simplu într-o conversaţie telefonică furioasă. Asta a fost tot", a declarat Craig Tuck, avocatul rockerului australian.

Phil Rudd îşi va afla sentinţa la sfârşitul lunii iunie.

Phil Rudd s-a născut în Australia, dar locuieşte în oraşul Tauranga, din Noua Zeelandă, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. Toboşarul a revenit în grupul hard rock în 1994, dar a rămas să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

El nu participă la actualul turneu mondial al trupei AC/DC, iar locul său a fost luat de Chris Slade, un fost toboşar al formaţiei australiene.

Chris Slade a fost toboşarul trupei AC/DC din 1989 până în 1994 şi a luat parte la înregistrările pentru albumul "The Razor's Edge".

Înfiinţată în 1973, în Australia, de fraţii Malcoln şi Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat "Rock or Burst". Acesta este primul album de studio al trupei australiene după discul "Black Ice", din 2008. Malcolm Young, care suferă de demenţă, a fost înlocuit la chitară ritmică de nepotul său, Stevie Young, pentru a acompania solo-urile de chitară ale lui Angus Young, ultimul membru fondator încă prezent în componenţa formaţiei.

Turneul mondial de promovare a noului album - "Rock or Burst Tour" - va debuta printr-o secţiune europeană care va fi deschisă de un concert la Arnhem, în Olanda, pe 5 mai. Înainte de această dată, AC/DC va susţine două concerte în calitate de cap de afiş la Festivalul Coachella din Statele Unite, pe 10 şi 17 aprilie. Trupa australiană a interpretat single-ul care dă titlul acestui disc, "Rock or Bust", alături de celebrul ei cântec "Highway to Hell", duminică seară, în deschiderea celei de-a 57-a ediţii a galei Grammy Awards, marcând cu această ocazie prima sa prezenţă la televiziunea americană, în direct, după o pauză de 14 ani.

Într-o carieră de peste patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, în mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...