Președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților solicită demisia președintelui CNA, Laura Georgescu

Președintele Comisiei pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, solicită demisia președintelui Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, "pentru că nu a avut nicio reacție față de încălcarea flagrantă de către unele televiziuni a legii".

"Am asistat la cea mai murdară campanie electorală din întreaga perioadă post-decembristă, iar Consiliul Național al Audiovizualului ar fi trebuit să lucreze și să ia în regim de urgență decizii de sancționare a uriașelor derapaje a unor televiziuni conform prevederilor legale în vigoare. Dar CNA nu și-a îndeplinit sarcinile care îi sunt atribuite, practic, este în "moarte clinică". Și singura metodă de resuscitare a acestei instituții o constituie demisia dumneavoastră și a tuturor membrilor CNA", afirmă Știrbu într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

El subliniază că președintele CNA ar fi trebuit să fie un factor de echilibru și adaugă că ''singura'' activitatea a Laurei Georgescu a fost ''pe scările DNA''.

''Singura activitate a dvs, doamna Georgescu, a fost pe scările Direcției Naționale Anticorupție, pentru eventuale fapte asimilate celor de corupție comise în acest an, și anume că ați fi instigat mai multe persoane să întocmească sesizări false cu privire la aceste televiziuni. În loc să fiți factorul de echilibru din CNA care să sancționeze derapajele televiziunilor când încalcă legea, dvs ați instigat să fie amendate instituțiile media din motive închipuite. Vă solicit să vă dați demisia din conducerea CNA pentru salvarea acesteia și buna funcționare măcar pe viitor'', punctează președintele Comisiei pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

2 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 PSD fuge de anticipate. Surse: „Praf ne fac anticipatele"

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut