Primul episod din „Urzeala tronurilor“, sub semnul sexualităţii şi al violenţei




Primul episod din „Urzeala tronurilor“, sub semnul sexualităţii şi al violenţei

Jurnalistul Erin Whitney, de la publicaţia „Huffington Post“ a urmărit primul episod şi a făcut un scurt rezumat, evidenţiind momentele-cheie.

Noul sezon aduce şi noi personaje , unul dintre acestea fiind prinţul Oberyn Martell, care ajunge în Debarcaderul Regelui pentru a fi prezent la nunta regală în locul fratelui său bolnav, prinţul Doran. Oberyn se refugiază, aproape imediat ce ajunge, în bordelul lui Degeţel pentru a-şi alege o gamă variată de parteneri. Acesta îi permite „amantei“ sale, Ellaria Sand, să-şi aleagă o fată pe gustul ei, în timp ce el îşi alege un băiat blond.

Lucrurile sunt pe cale să se transforme într-o adevărată orgie, când Oberyn este distras de un Lannister. Oberyn îl ironizează pe Lannister, altuia îi înfinge un cuţit în mână, aceste acţiuni fiind urmate de un sărut pasional cu Ellaria. „Regizorului îi face mare plăcere să ne tachineze, este etalată puţină goliciune şi este vărsat puţin sânge, dar totul se termină brusc“, este de părere Whitney.

Jaime Lannister este în sfârşit înapoi la Debarcaderul Regelui şi este nerăbdător să facă „dragoste pasională şi incestuoasă“ cu Cersei, dar aceasta îl refuză. „Ai crede că o mână lipsă nu va schimba cu mult lucrurile (cel puţin nu e un eunuc), dar se pare că pentru Cersei contează acest aspect. Ea îi spune că este prea târziu, fiind supărată că a părăsit-o (de parcă luarea lui drept prizonier ar fi fost o alegere proprie)“, scrie Whitney.

Se pare că acest episod este plin de respingeri, căci, în încercarea de a o proteja, Tyrion îi refuză tinerei Shae avansurile.

„Câinele“ şi Arya sunt protagoniştii unei lupte de-a dreptul sângeroase. În noul episod, micuţei războinice i se oferă oportunitatea de a-şi recupera preţioasa sabie, dăruită de fratele ei vitreg, Jon Snow. Sabia îi fusese furată de unul dintre oamenii lui Lannister, Polliver. În drumul lor spre Vale, unde Sandor Clegane urmează să o vândă pe Arya mătuşii sale, Lysa Arryn, îl întâlnesc pe Polliver şi inevitabil este stârnită o dispută. După ce „Câinele“ îi străpunge faţa de mai multe ori cu sabia, Arya îi administrează lovitura finală.

„Ritmul acestui episod a fost fantastic, s-a sărit de la un personaj la altul, de la un fir al poveştii la altul şi nu a fost deloc plictisitor“, a concluzionat jurnalistul de la „Huffington Post“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”