Rupert Murdoch şi-a retras oferta pentru a cumpăra Time Warner, estimată la 80 de miliarde de dolari

Rupert Murdoch şi-a retras oferta pentru a cumpăra Time Warner, estimată la 80 de miliarde de dolari

Magnatul Rupert Murdoch a anunţat, marţi, că şi-a retras oferta de a cumpăra Time Warner, una dintre cele mai mari companii de media la nivel internaţional, pentru o sumă estimată la 80 miliarde de dolari, informează bbc.com.

Rupert Murdoch şi-a retras oferta pentru a cumpăra Time Warner, estimată la 80 de miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul făcut de Rupert Murdoch vine la doar câteva săptămâni după ce Time Warner a respins oferta făcută de acesta.

"Am văzut combinarea activelor noastre cu Time Warner ca pe o oportunitate unică de a aduce împreună două companii grozave, fiecare cu conţinutul şi brandurile sale", a declarat Rupert Murdoch, preşedinte şi CEO al companiei 21st Century Fox, într-un comunicat de presă.

Potrivit lui Rupert Murdoch, deşi această ofertă a fost una foarte atractivă, boardul de directori al Time Warner a refuzat-o.

În plus, ştirea privind această ofertă a avut un impact negativ asupra preţului acţiunilor companiilor 21st Century Fox şi Time Warner.

Conform presei internaţionale, valoarea acţiunilor Fox a scăzut cu 11%, în timp ce valoarea acţiunilor Time Warner a scăzut cu peste 11% în orele după publicarea în presa internaţională a informaţiei privind oferta făcută de Murdoch.

Pe de altă parte, în acelaşi comunicat, Rupert Murdoch a spus că viitorul 21st Century Fox nu a fost niciodată mai luminos. În acest context, Murdoch a precizat că boardul companiei a autorizat un program de achiziţii de 6 miliarde de dolari.

The New York Times a anunţat în luna iulie că magnatul Rupert Murdoch a făcut o ofertă de 80 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Time Warner, una dintre cele mai mari companii de media la nivel internaţional, însă oferta sa a fost respinsă.

Într-o declaraţie de presă remisă pe 16 iulie The New York Times, compania 21st Century Fox - deţinută de Rupert Murdoch - a confirmat că a făcut o ofertă oficială Time Warner. "Boardul de directori al Time Warner a refuzat propunerea noastră", a spus 21st Century Fox, precizând că nu mai poartă discuţii pe această temă cu Time Warner.

La începutul lunii iulie, Reuters scria că Rupert Murdoch, care deţine deja unul dintre cele mai mari grupuri de media din lume (format din companiile 21st Century Fox şi News Corporation), şi-ar fi manifestat interesul pentru a cumpăra Time Warner, un alt conglomerat internaţional de media.

Conform Reuters, Rupert Murdoch îşi dorea compania care deţine printre altele reţeaua de televiziune HBO, dar are şi alte ţinte, conform unui fost angajat al companiei deţinute de celebrul magnat.

Potrivit huffingtonpost.com, dacă s-ar fi încheiat această tranzacţie, compania formată din actualul imperiu al lui Rupert Murdoch şi din grupul Time Warner ar fi fost "mai mare decât mare", ar fi fost un "mega-colos, un gigant de proporţii inimaginabile".

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, până la sfârşitul lunii iunie 2013, proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune (denumită 21st Century Fox) - care include studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, dar şi The Australian şi editurile HarperCollins şi Harlequin Enterprises.

Grupul Time Warner a anunţat anul trecut că a decis să vândă divizia de publishing, Time Inc. şi să se concentreze asupra activităţilor din cinema (Warner Bros.) şi televiziune (CNN, HBO, Cartoon Network, TCM, Pro TV etc.). Operaţiunea ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul anului trecut, iar Time Inc. (care deţine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune şi People) să fie deja o "companie independentă listată" la bursă. Însă, această operaţiune a fost amânată şi realizată în această vară.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...