Stephen Hawking a vândut în România peste 100.000 de exemplare ale cărţilor sale

În 1994, editura Humanitas traducea şi publica o primă carte a lui Stephen Hawking, "Scurta istorie a timpului. De la Big Bang la găurile negre", reeditată periodic şi urmată de "Visul lui Einstein şi alte eseuri", "Universul într-o coajă de nucă", apoi de "O mai scurtă istorie a timpului" şi "Marele plan", scrise împreună cu Leonard Mladinow, şi de cele trei cărţi pentru copii din seria "George", la care Hawking a lucrat împreună cu fiica sa, Lucy. Editura Humanitas a anunţat că vânzările cărţilor lui Stephen Hawking în România au ajuns la 100.000 de exemplare.

 

Cărţile lui Stephen Hawking (72 de ani) sunt un mod de a prezenta publicului rezultatele cercetărilor sale şi toţi paşii făcuţi de cosmologie, începând din antichitate, pentru ca omul să-şi găsească locul în Univers. Un Univers care, pe măsură ce este explorat, devine tot mai întins şi mai complicat, dar pe care acum avem mai multe şanse să îl înţelegem cu adevărat, cu metodele fizicii şi ale matematicii.

 

Anul 2014 aduce la Humanitas o nouă carte, "Teoria universală. Originea şi soarta universului" (foto). Încercând să lămurească momentul naşterii Universului, cosmologia ultimelor decenii a ajuns în punctul cel mai fierbinte al fizicii: necesitatea elaborării unei teorii care să descrie toate interacţiunile din natură. În noua sa carte, Stephen Hawking oferă o privire panoramică asupra temelor fundamentale de cercetare din cosmologie şi fizică: evoluţia Universului, găurile negre, sensul şi semnificaţia timpului, teoria corzilor.

 

Lui Stephen Hawking, o minte strălucită captivă într-un corp distrus de boala Lou Gehring şi totodată cel mai faimos om de ştiinţă al timpului nostru, îi va fi dedicată o seară de discuţii şi proiecţii în Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în cadrul "Bucharest Science Festival", care se va desfăşura anul acesta între 22 şi 28 septembrie.

 

Un nou film biografic inspirat din viaţa lui Stephen Hawking, regizat de James Marsh, va avea premiera la festivalul de film de la Toronto şi va intra în cinematografe în iarna acestui an. Tânărul actor Eddie Redmayne va juca rolul lui Stephen Hawking, iar Felicity Jones pe cel al lui Jane Hawking. 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări