Stephen Hawking: Inteligenţa artificială ar putea să dezvolte arme inimaginabil de periculoase şi să elimine oamenii

Stephen Hawking: Inteligenţa artificială ar putea să dezvolte arme inimaginabil de periculoase şi să elimine oamenii

Fizicianul a scris o opinie pe această temă în cotidianul “The Independent”, spunând că inteligenţa artificială ar putea fi cea mai mare descoperire din istoria omenirii, dar ar putea să fie şi ultima. Hawking a scris articolul împreună cu Stuart Russell, Max Tegmark şi Frank Wilczek.

“Privind în viitor, nu sunt limite fundamentale în ceea ce putem să descoperim. Nu există limitări fizice care să facă inteligenţa artificială să se oprească la limita inteligenţei umane. O tranziţie explozivă e posibilă în ceea ce am putea numi transcendenţă”, consideră Hawking.

“Putem să ne imaginăm tehnologia care depăşeşte pieţele financiare, care întrece cercetătorii, care elimină liderii umani şi care să dezvolte arme mai periculoase decât ne putem imagina. Impactul pe termen scurt al inteligenţei artificiale depinde de cine o controlează, dar pe termen lung s-ar putea să nu o mai controlăm deloc”, avertizează cercetătorul.

Fizicianul consideră că lumea nu ia în serios viitorul pe termen lung al dezvoltării inteligenţei artificiale. Ar putea fi cea mai bună, dar şi cea mai rea descoperire din istoria umanităţii.

Hawking speră ca inteligenţa artificială să fie cel mai bun lucru din istoria omenirii, oferind soluţii la încetarea războaielor, foametei şi sărăciei.

Articolul complet poate fi citit aici.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/stephen-hawking" target="_blank">View the story "Stephen Hawking" on Storify</a>]

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro