TOP CINEMA 'Focus', cu Will Smith în rolul principal, în fruntea box office-ului nord-american

TOP CINEMA 'Focus', cu Will Smith în rolul principal, în fruntea box office-ului nord-american

Actorul Will Smith s-a întors în fruntea box office-ului nord-american cu filmul 'Focus', în regia lui Glenn Ficarra și John Requa, pelicula dominând la debut încasările acestui weekend cu 19,1 milioane de dolari, relatează Reuters și portalul de specialitate boxofficemojo.com.

Smith joacă alături de frumoasa Margot Robbie, cunoscută pentru interpretarea din 'Lupul de pe Wolf Street', rolul unui maestru al înșelăciunilor care o învață pe Jess (Margot Robbie) tot ceea ce știe în acest domeniu, însă cei doi se reîntâlnesc peste câțiva ani, iar de această dată eleva îi dă maestrului o lecție și îl scoate definitiv din joc.

'Focus' a strâns la debut încasări aproape similare cu ultima producție a regizorilor Glenn Ficarra și John Requa, 'Crazy, Stupid, Love' (2011), însă pentru Will Smith, chiar în ciuda ocupării primului loc în box office, filmul a generat încasări mai mici decât alte filme de renume ale actorului precum 'Men in Black' sau 'After Earth'.

Proiectat în 3.323 săli de cinema, Focus s-a bucurat de o audiență sporită în rândul publicului feminin, 53% dintre telespectatori fiind femei și 88% dintre cei care au cumpărat bilete având peste 25 de ani, fiind catalogat ca un film de categoria B pe CinemaScore.

Filmul de acțiune 'Kingsman: The Secret Service', în regia lui Matthew Vaughn, și-a consolidat locul doi în clasament, pentru a doua săptămână consecutivă, cu 11,75 milioane de dolari, iar pelicula de animație 'The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water', a ocupat locul trei, pentru a treia săptămână la rând, cu 11,2 milioane de dolari încasări, ajungând la un total de 140,3 milioane de dolari în cele patru săptămâni de la lansare.

'Fifty Shades of Grey' a strâns 10,9 milioane de dolari încasări în acest weekend, coborând pe locul patru în clasament, o cădere de trei locuri față de săptămâna trecută, înregistrând totodată o scădere cu 50,9% față de weekendul trecut, deși a fost proiectat în 3.383 de săli de cinema, fiind al doilea cel mai difuzat film după Sponge Bob, potrivit boxofficemojo.com.

Filmul horror 'The Lazarus Effect', în regia lui David Gelb, un nou debut pentru acest weekend, a strâns încasări de 10,6 milioane de dolari, ocupând locul cinci în Top 10 încasări pentru weekendul încheiat.

Drama 'McFarland, USA', producție Buena Vista, cu Maria Bello și Kevin Costner în rolurile principale, a ocupat locul șase în clasament cu 7,79 milioane de dolari încasări, în cele două săptămâni de la lansare, acumulând 21,9 milioane de dolari.

'American Sniper' al lui Clint Eastwood ocupă locul șapte în această săptămână în box office-ul nord-american cu 7,7 milioane de dolari încasări, per total depășind 331 milioane de dolari încasări în cele zece săptămâni de la data lansării.

Comedia romantică 'The Duff', în regia lui Ari Sandel, a strâns 7,1 milioane de dolari încasări, ocupând locul opt în această a doua săptămână de la lansare.

Drama 'Still Alice' — povestea profesoarei universitare diagnosticată cu maladia Alzheimer, premiată cu Oscar pentru cel mai bun rol feminin în interpretarea frumoasei Jualinne Moore, ocupă locul nouă cu încasări de 2,69 milioane de dolari. Câștigarea Oscarului de Julianne Moore a generat o creștere a încasărilor cu 24,5 % față de săptămâna trecută, 'Still Alice' filmul urcând patru poziții în box office, față de locul 11 ocupat săptămâna trecută.

Comedia 'Hot Tub Time Machine 2', producție a Paramount Pictures, în regia lui Steve Pink, ocupă locul zece cu 2,4 milioane de dolari încasări.

Desemnarea câștigătorilor premiilor Oscar, la 22 februarie la Dolby Theatre din Beverly Hills, a generat o creștere a încasărilor pentru 'Still Alice' (24,5%) și de 125% pentru 'Birdman', al regizorului spaniol Alejandro Inarritu, marele câștigător al ediției din acest an a Oscarurilor cu patru premii, cel mai important fiind Oscarul pentru cel mai bun film al anului.

În săptămâna recent încheiată cel mai proiectat film în box office-ul nord-american a fost filmul de animație 'The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water', difuzat în 3.467 săli de cinema, care a strâns în patru săptămâni de la lansare încasări de 140,3 milioane de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA