Tort de ciocolată în straturi

Tort de ciocolată în straturi

Ingrediente:

Pentru blat:
6 linguri de zahăr pudră
6 ouă
1 praf de sare
6 linguri de făină
1 esenţă de vanilie
Pentru crema de cacao
2 ouă
100 g ciocolată
100 g zahăr
150 g margarină sau unt

Pentru crema de vanilie:
1 l lapte
8 linguri de făină
zahăr după gust
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
2 linguri de unt

Pentru glazură:
2 tablete de ciocolată amăruie (sau ciocolată de menaj)

Pentru decor:
100 g ciocolată
100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Pentru blat separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci bine într-un bol gălbenuşurile cu 2/3 din zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr. Încorporezi albuşurile uşor în gălbenuşuri, adaugi în ploaie făina cernută şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 DOCUMENTE „Realitatea este mult mai nuanțată și diferită” / Unul dintre cei mai importanți economiști români arată că nu politicienii și clientela de pa…

2 „Toți vor cash, altfel nu mai vin” / Un cunoscut jurnalist dezvăluie un fenomen care se întâmplă deja în relațiile dintre terți deși nu s-a mărit nicio …

3 BREAKING „Ani la rând ni s-a spus că România crește. Ni s-au livrat iluzii” / Mesaj dramatic al ministrului finanțelor!

4 Avertisment dur de la românul care conduce 100 de războinici în prima linie în Ucraina. „Asta nu se face în România și e grav”

5 ALERTĂ Guvernul a aprobat ordonanța care plafonează la 300 lei brut sporul de condiții vătămătoare pentru bugetari!