Tort de ciocolată în straturi

Tort de ciocolată în straturi

Ingrediente:

Pentru blat:
6 linguri de zahăr pudră
6 ouă
1 praf de sare
6 linguri de făină
1 esenţă de vanilie
Pentru crema de cacao
2 ouă
100 g ciocolată
100 g zahăr
150 g margarină sau unt

Pentru crema de vanilie:
1 l lapte
8 linguri de făină
zahăr după gust
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
2 linguri de unt

Pentru glazură:
2 tablete de ciocolată amăruie (sau ciocolată de menaj)

Pentru decor:
100 g ciocolată
100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Pentru blat separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci bine într-un bol gălbenuşurile cu 2/3 din zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr. Încorporezi albuşurile uşor în gălbenuşuri, adaugi în ploaie făina cernută şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani