Un cunoscut post TV de la noi s-a ÎNCHIS azi-noapte

Un cunoscut post TV de la noi s-a ÎNCHIS azi-noapte

TVR News şi-a încetat emisia sâmbătă, la ora 00.00, ca urmare a unei decizii luate pe 21 iulie de Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), care a hotărât închiderea acestui post TV pentru diminuarea cheltuielilor Televiziunii Române.

Consiliul de Administraţie al TVR a luat, pe 21 iulie, o serie de măsuri de diminuare a cheltuielilor, în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) blocase, pe 20 iulie, conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate - începând din anul 2005 - către bugetul de stat.

ANAF a ridicat, pe 30 iulie, poprirea pe conturile TVR, în urma achitării datoriei scadente către bugetul de stat, care a fost în valoare de 10,3 milioane de lei. Însă, în acest moment, datoria fiscală totală a Televiziunii Române se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit reprezentanţilor TVR.

Una dintre cele mai importante măsuri recente luate de CA al TVR a fost închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News, conţinutul acesteia urmând să fie preluat de celelalte canale ale SRTv, potrivit unui comunicat al reprezentanţilor TVR din 21 iulie.

Reprezentanţii TVR nu au precizat însă care este economia care se va face prin închiderea televiziunii TVR News.

Televiziunea TVR News, un parteneriat SRTv - Euronews, a fost lansată pe 15 noiembrie 2012, pe vremea când preşedinte-director general al SRTv era Claudiu Săftoiu. TVR News a difuzat în mare parte programe ale televiziunii paneuropene Euronews, dar şi conţinut produs de Televiziunea Română, în special de Ştirile TVR.

La momentul respectiv, TVR News a înlocuit televiziunea de ştiri TVR Info, care şi-a suspendat emisia pe 15 august 2012, la ora 23.59, potrivit unei decizii luate la momentul respectiv de Claudiu Săftoiu, în contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române, instituţie care se afla atunci în proces de restructurare.

Televiziunea TVR Info a fost lansată pe 31 decembrie 2008, fiind unul dintre canalele înfiinţate de Alexandru Sassu, cel care ocupa la momentul respectiv funcţia de preşedinte-director general al Televiziunii Române. Iniţial, TVR Info a difuzat informaţii utilitare şi transmisii live din trafic.

În mai 2011, televiziunea TVR Info a fost relansată ca televiziune de ştiri, de Alexandru Lăzescu, preşedinte-director general al Televiziunii Române la acel moment.

Pe de altă parte, Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa