1.579 de pietre semiprețioase și 205 tablouri au fost găsite de procurorii DNA la locuința milionarului Horia Simu

1.579 de pietre semiprețioase și 205 tablouri au fost găsite de procurorii DNA la locuința milionarului Horia Simu

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au descoperit la locuința milionarului Horia Simu, acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro, s-au descoperit 1579 pietre semiprețioase precum şi un număr de 205 tablouri, ce urmează a fi evaluate. 

Horia Simu va fi cercetat în arest peventiv, după ce ICCJ i-a respins, marţi, contestaţia în dosarul în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro, iar avocatul cercetat în aceeaşi cauză a fost pus sub control judiciar de CAB. Decizia luată de Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie (ICCJ) în cazul omului de afaceri Horia Simu este definitivă. Simu a fost arestat, pe 3 iulie, pentru 30 de zile de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), dar a contstat decizia.

La data de 02 iulie 2015 a fost efectuată o percheziţie imobiliară la unul din domiciliile lui Horia Simu. Cu ocazia desfăşurării acestei activităţi judiciare, în imobil au fost descoperite un număr impresionant de opere de artă, bijuterii, ceasuri de valoare, înscrisuri referitoare la proprietăţi deţinute de către inculpat, atât direct, cât şi prin intermediul unor societăţi off-shore.

Astfel, în principal, de la locuinţa lui Horia Simu au fost ridicate nouă ceasuri, opt dintre acestea, mărcile „LONGINES”, „BREITLING”, „ULYSSE NARDIN”, „ROLEX”, „ZENITH” şi „IWC” fiind estimate împreună la valoarea de 62.290 euro.

Totodată, de la locuinţa acestuia au fost ridicate un număr de 1579 pietre semiprețioase (conform menţiunilor de pe cutiile în care acestea se găsesc) precum şi un număr de 205 tablouri, ce urmează a fi evaluate.
De asemenea, din acelaşi imobil, au fost ridicate mai multe înscrisuri din care rezultă că Horia Simu a achiziţionat unele opere de artă, respectiv tablouri şi grafică, în perioada martie 2008 – martie 2012, în valoare de 777.000 euro şi 297.685,49 lei.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare