ACL anunţă că de luni pichetează sediul Avocatului Poporului, după adoptarea OUG privind migraţia

ACL anunţă că de luni pichetează sediul Avocatului Poporului, după adoptarea OUG privind migraţia

Alianţa Creştin-Liberală anunţă că va picheta zilnic, începând de luni, sediul Avocatului Poporului, între orele 10.00 şi 13.00, pentru a protesta astfel faţă de adoptarea Ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

ACL anunţă că de luni pichetează sediul Avocatului Poporului, după adoptarea OUG privind migraţia

"Alianţa Creştin-Liberală va picheta zilnic sediul Avocatului Poporului, din strada Eugeniu Carada nr. 3, sector 3, Bucureşti, începând de luni, 8 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00. ACL protestează astfel împotriva adoptării O.U.G. nr.55./2014 privind migraţia aleşilor locali", se arată într-un anunţ remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată, recent, în Monitorul Oficial. "Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se arată în Ordonanţă.

Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns şi la Senat, prima Cameră sesizată pentru dezbaterea actului normativ. Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că actul normativ a fost înregistrat la Secretariatul general al instituţiei, urmând să intre în parcursul legislativ.

După votul în plenul Senatului, actul normativ va fi transmis Camerei Deputaţilor, care are competenţă decizională. Ordonanţa de urgenţă se consideră intrată în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, fiind îndeplinită şi prevederea de depunere la Camera competentă să fie sesizată.

O delegaţie de parlamentari PNL a depus joi, la Avocatul Poporului, sesizarea pentru contestarea la Curtea Constituţională a ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, liberalii avertizând că dacă până luni Victor Ciorbea nu va da curs demersului încep pichetarea sediului instituţiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?