Antonescu : Ponta prezintă drept o mare coaliție un PSD care și-a anexat câteva grupuri de profitori

Antonescu : Ponta prezintă drept o mare coaliție un PSD care și-a anexat câteva grupuri de profitori

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că Victor Ponta, deși are "mari șanse să fie președinte", încearcă să "falsifice realitatea" prezentând un PSD la care a anexat niște grupuri de "profitori politici" drept "o mare coaliție".

"E un semn foarte rău faptul că Victor Ponta, cu mari șanse de a deveni președinte și, oricum, prim-ministru și lider al majorității actuale din Parlament, nu are curajul să-și asume, în fața societății în care joacă un asemenea rol și pe o asemenea poziție, propria sa identitate și încearcă încă o dată să falsifice o realitate. (...) Prezintă un PSD care și-a anexat câteva grupuri de profitori politici sub forma unei mari coaliții, purtând și un nume care a însemnat cu totul altceva ca realitate politică, ca așteptare publică și ca proiect", a spus Antonescu, la RFI.

În opinia sa, USL a fost un proiect și nu o formă sub care Victor Ponta să-și "mascheze" identitatea. Liberalul a mai susținut că USL a reprezentat un proiect de anvergură care avea la bază ideea de înnoire și de însănătoșire a vieții politice românești.

"El a eșuat pentru că, așa cum aș formula sintetic, nu domnul Ponta a fost capabil să schimbe PSD, așa cum îl știm de 20 de ani, ci, din păcate, PSD l-a transformat după chipul și asemănarea sa pe domnul Ponta, dacă vreodată domnul Ponta a dorit altceva", a adăugat Antonescu.

În ceea ce privește susținerea pe care Călin Popescu-Tăriceanu și PLR o acordă lui Victor Ponta, fostul lider liberal susține că nu se poate vorbi de o componentă de dreapta în acest caz.

"Un majordom la curtea domnului Ponta nu poate emite, în niciun fel, pretenția că ar reprezenta o componentă de dreapta sau ceea ce însemna înainte PNL într-o asemenea alianță", a spus Crin Antonescu.

El consideră că nu va exista un viitor mai bun cu Victor Ponta președinte și PSD partid dominant.

"Prin această manevră, domnul Ponta ne arată un lucru uimitor, și anume cum un om politic la doi pași de Președinția României și un partid care este de departe cel mai mare, cel mai puternic, cel mai bine organizat din România și anume PSD au în continuare o preocupare în a se ascunde după formule care să se numească oricum altfel. Această neasumare a propriei identități este un semn că nu ne așteaptă un viitor prea bun nici cu domnul Ponta președinte, nici cu PSD în calitate de partid dominant al viitorilor ani", a conchis Crin Antonescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”