BEC a emis 17 decizii pe speţa USL în favoarea PNL. Gorghiu: Somez autorităţile locale să nu se joace

BEC a emis 17 decizii pe speţa USL în favoarea PNL. Gorghiu: Somez autorităţile locale să nu se joace

Biroul Electoral Central a emis 17 decizii în cazul folosirii denumirii USL pe afişele de campanie ale alianţei PSD-UNPR-PC, toate fiind în favoarea liberalilor, deputatul PNL Alina Gorghiu avertizând autorităţile locale "să nu se joace cu legea şi deciziile BEC" şi să îndepărteze materialele PSD.

BEC a emis 17 decizii pe speţa USL în favoarea PNL. Gorghiu: Somez autorităţile locale să nu se joace (Imagine: Shutterstock)

"Astăzi la momentul la care vorbim sunt 16 judeţe plus un sector al Bucureştiului pentru care decizia BEC este obligatorie în sensul în care primarii şi celelalte autorităţi locale, în speţă poliţia, ADP, sunt obligate să îndepărteze toate materialele legate furtul denumirii Uniunii Social Liberale, folosirea acronimului pe toate materialele de campanie. Îi somez public pe toţi care reprezintă autoritatea statului la nivel local să nu se joace cu legea şi deciziile BEC, care sunt obligatorii inclusiv pentru distinşii reprezentanţi ai PSD", a declarat Gorghiu pentru MEDIAFAX.

Deputatul PNL a precizat că în situaţia în care primarii nu vor respecta legea şi deciziile emise de BEC liberalii vor face sesizări împotriva acestora.

BEC a soluţionat până la acest moment 17 contestaţii în cazul folosirii denumirii USL pe afişele electorale ale PSD-UNPR-PC, prin decizii în favoarea reclamaţiilor formulate de PNL. Astfel, BEC a analizat contestaţii atât din partea PNL, cât şi din partea PSD, asupra deciziilor luate la nivelul birourilor electorale judeţene, la nivelul cărora au fost luate hotărâri divergente.

BEC a respins contestaţiile PSD la deciziile birourilor electorale judeţene, favorabile PNL, din sectorul 5 din Bucureşti, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Argeş, Timiş. De asemenea, BEC a invalidat deciziile birourilor electorale judeţene care respinseseră contestaţiilor formulate de liberali în Vaslui, Olt, Arad, Botoşani, Ilfov, Vâlcea, Braşov, Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Dâmboviţa.

Toate deciziile BEC constată faptul că folosirea de către alianţa PSD-UNPR-PC a acronimului "USL" pe materialele de propagandă electorală încalcă legislaţia electorală privitoare la o campanie corectă, solicitând primarilor din judeţele în cauză să îndepărteze materialele electorale pe care apare acronimul USL.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!