BOMBĂ/Oprea, CERCETAT pentru ABUZ ÎN SERVICIU/OMOR DIN CULPĂ? Dosarul a fost PRELUAT de Parchetul General!

BOMBĂ/Oprea, CERCETAT pentru ABUZ ÎN SERVICIU/OMOR DIN CULPĂ? Dosarul a fost PRELUAT de Parchetul General!

Ministrul demisionar de Interne Gabriel Oprea ar fi folosit ilegal coloana oficială, este prima concluzie a anchetatorilor în dosarul polițistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce deschidea coloana oficială a ministrului Oprea. Astfel, dosarul a fost transferat la Parchetul General, susțin surse citate de Digi 24. 

După cum a scris România liberă în urmă cu o săptămână, cele două infracțiuni din dosarul morții polițistului pentru care poate fi cercetat Gabriel Oprea sunt omor din culpă și abuz în serviciu. Omorul din culpă ține de competența Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PÎCCJ), în timp ce infracțiunea de abuz în serviciu ține de Direcția Națională Anticorupție (DNA). 

Având în vedere că cele două infracțiuni sunt diferite, competența instituției care va cerceta cazul este procurorul general al României, Tiberiu Nițu. 

Specialiștii consultați de România Liberă susțin că, cel mai probabil, Nițu va declina competențe cercetării către secția penală din cadrul PÎCCJ. Dar singura infracțiune pentru care poate fi cercetat Oprea este abuz în serviciu. 

În urmă cu trei săptămâni, polițistul Bogdan Gigină a murit, în timp ce deschidea coloana oficială a ministrului Oprea. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”