Camera a cheltuit în martie peste 180.000 de lei pe deplasări externe, aproape dublu faţă de Senat

Cheltuieli cu delegaţiile Camerei Deputaţilor trimise în străinătate în luna martie s-au ridicat la suma de 183.170 de lei, cea mai scumpă fiind o deplasare de şase zile şi jumătate în Elveţia pentru trei deputaţi, care a costat peste 33.000 de lei.

Suma de 183.170 lei reprezintă aproape dublul cheltuielilor făcute de Senat, care în luna martie a cheltuit sub 100.000 de lei.

Pentru cea mai costisitoare deplasare, cea făcută la Geneva, Camera Deputaţilor a cheltuit suma de 33.670 lei pentru trei deputaţi. Astfel, deputaţii Valeriu Steriu, Cristian Roman şi Viorica Marcu au participat la cea de-a 130-a adunare a Uniunii Interparlamentare, ei având o delegaţie de şase zile şi jumătate.

O altă deplasare externă, de această dată în SUA, se află pe locul doi în topul celor mai scumpe delegaţii externe din luna martie.

Deputaţii Graţiela Gavrilescu şi Miron Ignat au efectuat o deplasare de cinci zile la New York, la sediul ONU, la reuniunea parlamentară anuală a Uniunii Interparlamentare, pentru care Camera Deputaţilor a cheltuit 18.224 de lei.

Deplasarea la Bruxelles a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, însoţit de doi deputaţi - Adrian Solomon şi Mihai Donţu - şi de doi consilieri parlamentari a costat 17.497 lei, fiind a treia în topul celor mai costisitoare deplasări externe efectuate în luna martie.

Zgonea a participat la Săptămâna parlamentară europeană, având o delegaţie de cinci zile.

Delegaţii ale deputaţilor au mai fost făcute în luna martie şi în Germania, Franţa, Suedia, Serbia, Italia, Malta şi Grecia.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend