Camera a cheltuit în martie peste 180.000 de lei pe deplasări externe, aproape dublu faţă de Senat

Cheltuieli cu delegaţiile Camerei Deputaţilor trimise în străinătate în luna martie s-au ridicat la suma de 183.170 de lei, cea mai scumpă fiind o deplasare de şase zile şi jumătate în Elveţia pentru trei deputaţi, care a costat peste 33.000 de lei.

Suma de 183.170 lei reprezintă aproape dublul cheltuielilor făcute de Senat, care în luna martie a cheltuit sub 100.000 de lei.

Pentru cea mai costisitoare deplasare, cea făcută la Geneva, Camera Deputaţilor a cheltuit suma de 33.670 lei pentru trei deputaţi. Astfel, deputaţii Valeriu Steriu, Cristian Roman şi Viorica Marcu au participat la cea de-a 130-a adunare a Uniunii Interparlamentare, ei având o delegaţie de şase zile şi jumătate.

O altă deplasare externă, de această dată în SUA, se află pe locul doi în topul celor mai scumpe delegaţii externe din luna martie.

Deputaţii Graţiela Gavrilescu şi Miron Ignat au efectuat o deplasare de cinci zile la New York, la sediul ONU, la reuniunea parlamentară anuală a Uniunii Interparlamentare, pentru care Camera Deputaţilor a cheltuit 18.224 de lei.

Deplasarea la Bruxelles a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, însoţit de doi deputaţi - Adrian Solomon şi Mihai Donţu - şi de doi consilieri parlamentari a costat 17.497 lei, fiind a treia în topul celor mai costisitoare deplasări externe efectuate în luna martie.

Zgonea a participat la Săptămâna parlamentară europeană, având o delegaţie de cinci zile.

Delegaţii ale deputaţilor au mai fost făcute în luna martie şi în Germania, Franţa, Suedia, Serbia, Italia, Malta şi Grecia.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 DOCUMENT Ce categorii de bugetari ar putea rămâne fără pensii speciale. Inventarul complet al beneficiarilor ș…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț