Ce lovitură le pregătesc americanii rușilor în Marea Neagră!

Ce lovitură le pregătesc americanii rușilor în Marea Neagră!

Dincolo de doctrinele politice, drepturile fundamentale ale omului sau orgoliile unor lideri zonali, se pare ca, totusi, echilibrul mondial depinde inca, in mare masura, de batalia crancena care se da pentru resursele energetice, unele din ce in ce mai putine. Si trecand peste orice teorie a conspiratiei, fini cunoscatori ai surdului razboi care se da intre serviciile serete ale Marilor Puteri stiu foarte bine ca noul front de lupta dintre Washington si Moscova a fost deja mutat in Marea Neagra. 

Acolo unde, dupa cum sustin cu entuziasm surse apropiate structurilor pro-occidentale, reprezentantii unor importante companii americane ar fi pe cale sa dea o lovitura uriasa, reusind sa identifice deja, in linii mari, fabuloase zacaminte de gaze naturale si titei. Insa cum in vecinatatea imediata a „pungilor” gasite de americani foreaza in draci si companii racordate direct sau prin intermediari la interesele colosilor energetici rusi, SUA pompeaza deja sume uriase, de aproximativ 800 milioane de dolari, pentru accelerarea „delimitarii” zacamintelor care ar putea transforma litoralul romanesc intr-un nou „El Dorado”. Ceea ce, implicit, ar insemna si smulgerea definitiva a tarii noastre din „ghearele” vesnic expansioniste ale Federatiei Ruse.

Totul sau nimic! 

Pentru interesele vitale ale Moscovei, anemica economie romaneasca nu inseamna absolut nimic. Mai ales ca rusii nu au nevoie nici macar de autostrazile noastre desenate atat de frumos pe documentele prezentate la Bruxelles, aviatia militara a Federatiei Ruse fiind una redutabila chiar si pentru pilotii NATO. De asemenea, nici cu fratii basarabeni nu preau au de ce sa-si faca griji si sa le transmita mesaje subliminale, intrucat moldovenii de dincolo de Prut s-au obisnuit deja sa ia „pozitia ghiocelului” imediat ce vreun functionar mai nervos de la Kremlin se incrunta oleaca la demnitarii de la Chisinau. Si, cu toate acestea, administratia Putin si-a facut un  scop in sine din a ataca non-stop Romania, transformand tara noastra intr-o adevarata tinta pentru Moscova. Iar singura explicatie logica a acestei isterii ar putea fi ca Federatia Rusa ar putea avea cu totul alte interese, tinute secrete inca, pe teritoriul tarii noastre. Sau, mai exact spus, pe platforma continentala din Marea Neagra a tarii noastre care, in urma suprinzatoarei si hotaratei decizii a Curtii Internationale de la Haga, a fost recunoscuta ca apartinand definitiv Romaniei. Adica exact zona in care au loc unele dintre cele mai „frenetice” operatiuni de forare din lume. Si unde rusii si americanii se intrec intr-o cursa contra-cronometru pentru preluarea controlului a ceea ce se asteapta a fi unele dintre cele mai importante zacaminte de gaze naturale si titei la nivel mondial. O cursa in care castigatorul ia totul si ceilalti nimic, actuala incordare geo-strategica excluzand din start eventuale negocieri pentru impartirea resurselor energetice. De care, fie vorba intre noi, se apropie practic in acelasi ritm atat companiile americane, cat si cele loiale intereselor Moscovei.

Desantul de la Tulcea

Dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, chiar la limita apelor teritoriale ucrainene, dar pe platforma continentala apartinand Romaniei, partea americana ar fi gasit deja importante zacaminte atat de gaze naturale, cat si de titei. Singura „problema tehnica” existenta, una de depasit, ce-i drept, ar fi suprapunerea acestora. Iar pentru gasirea solutiei tehnice optime, in ultima vreme are loc un adevarat desant de specialisti americani la Tulcea, care sunt apoi trimisi de aici pe platformele din Marea Neagra, pentru a grabi lovitura energetica pe care „yankeii” tocmai se pregatesc sa le-o dea rusilor in acest colt de lume. Ceea ce inseamna si ca s-au grabit cam tare „patriotii” romani care au crezut cu adevarat in retragerea de acum un an a americanilor din tara noastra si inlocuirea acestora cu unele dintre recunoscutele „slugi”, fie ele si occidentale, ale Moscovei.  Cătălin TACHE


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...