Cei trei patroni de la Colectiv, REȚINUȚI de procurori

Cei trei patroni de la Colectiv, REȚINUȚI de procurori

UPDATE/Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus reţinerea inculpaţilor:

• MINCU COSTIN

• ANASTASESCU GEORGE- ALIN

• GANCEA PAUL-CĂTĂLIN

sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 3 Cod penal.

Cu privire la infracţiunile reţinute în sarcina inculpaților, facem următoarele precizări:

Prin ordonanța din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind sesizați cu privire la faptul că în incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu în urma căruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vătămări corporale, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată, în vederea stabilirii circumstanţelor şi împrejurărilor săvârşirii faptelor.

Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal în infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal.

Prin ordonanța motivată din data de 2 noiembrie 2015, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Grancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, administratori ai SC Colectiv Club SRL, sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

UPDATE/Și Paul Cătălin Gancea, un alt acționar la Colectiv, a fost reținut.

Alin Anastasescu, unul dintre actionarii clubului Colectiv, a fost retinut luni de procurori, dupa ce a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Alin Anastasescu detine cel mai mare pachet de actiuni, dintre cei trei actionari ai clubului. Anastasescu a iesit incatusat din sediul Parchetului si a fost dus in arestul Politiei Capitalei. El nu a facut declaratii la iesire, iar marti urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, anunta Digi 24. Toti cei trei actionari ai clubului Colectiv au fost adusi luni cu mandat la Parchet pentru a fi audiati in calitate de suspecti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.

Ceilalti doi actionati ai clubului Colectiv sunt in continuare audiati.

Incendiul devastator declansat vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti a ucis 31 de oameni, iar 180 au fost raniti, dintre acestia 130 fiind in continuare internati, 90 in stare grava.

Reprezentantul firmei care a facut tratamentul fonoabsorbant la clubul Colectiv a declarat, sambata, a doua zi dupa tragedie, pentru Digi 24, ca patronii au refuzat sa cumpere material ignifug, invocand faptul ca ar fi fost prea scump. In plus, acesta i-a acuzat pe reprezentantii clubului ca, in urma cu o luna si jumatate, au spalat buretele de pe tavan, cel mai probabil cu substante inflamabile.

Clubul Colectiv este detinut de firma Colectiv Club SRL. Actionarii firmei sunt Alin Anastasescu - 47%, Paul Catalin Gancea - 30% si Costin Mincu - 23%.

Potrivit contului sau de Linkedin, Alin Anastasescu este fondator si managing partner la CLubul Colectiv, dar si producator de clipuri publicitare la agentia Cevadevis.ro. In paralel, Anastasescu este project manager la compania de evenimente Sasquatch Events, cu care a organizat diverse manifestari pentru brandul Mountain Dew.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…