CExN PSD: Persoanele urmărite penal se suspendă automat din partid (surse)

CExN PSD: Persoanele urmărite penal se suspendă automat din partid (surse)

Comitetul Executiv Național al PSD a discutat duminică o serie de măsuri menite să ducă la reformarea partidului, ca parte a viitorului statut care va fi aprobat la congresul formațiunii din primăvara anului viitor. Una dintre aceste propuneri se referă la social-democrații urmăriți penal.

Surse social-democrate au declarat pentru AGERPRES că, în momentul în care se începe urmărirea penală, persoana vizată de anchetă se va suspenda automat din PSD. Propunerea a aparținut președintelui PSD, Victor Ponta, au precizat sursele citate.

O a doua măsură se referă la membrii PSD care vor fi arestați preventiv, pentru care calitatea de membru al partidului va dispărea în acel moment, au menționat sursele citate. Conform statutului actual, calitatea de membru PSD dispare în momentul condamnării unui social-democrat.

Întrebat pe marginea acestor teme, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susținut că ele au rămas în discuție.

"A rămas să discutăm. Pentru Statut există mai multe prevederi și a rămas, în ianuarie-februarie, să facem o procedură care să fie foarte clară în Statut. S-a discutat de principiu. Oricum, două luni cred că avem timp suficient, în partid, să găsim o procedură ca să nu mai avem niciun fel de situație neplăcută. Să nu îl mai punem pe premier sau pe președinte în situația să ceară unui coleg să facă (acest lucru — n.r.), să fie ceva automat", a precizat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon