CSAT: Se impune urgent o intervenție legislativă privind legea pentru retenția datelor și a OUG privind comunicațiile

CSAT: Se impune urgent o intervenție legislativă privind legea pentru retenția datelor și a OUG privind comunicațiile

CSAT a luat notă de implicațiile la adresa securității naționale ca urmare a declarării neconstituționalității Legii 82/2012 privind retenția datelor, respectiv a Legii pentru modificarea și completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, stabilind că se impune "de urgență" o intervenție legislativă în acest caz din partea Guvernului sau a Parlamentului.

"CSAT a luat notă de implicațiile negative la adresa securității naționale ca urmare a declarării neconstituționalității Legii nr. 82/2012 privind retenția datelor, respectiv a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice. În urma analizei, membrii Consiliului au stabilit că se impune de urgență o intervenție legislativă a Guvernului sau a Parlamentului României în vederea restabilirii cadrului legislativ necesar îndeplinirii de către instituțiile abilitate, în condiții de legalitate, a responsabilităților ce le revin în domeniul securității și siguranței naționale", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, remis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe timpul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării s-au mai abordat și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.

La ședința CSAT de marți, condusă de președintele Traian Băsescu, au participat prim-ministrul Victor Ponta, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ministrul Economiei, Constantin Niță, ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, consilierul prezidențial pentru Securitate Națională, Iulian Fota, și secretarul CSAT, general Ion Oprișor. Au mai participat, ca invitați, secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale, Valeriu Nicuț, prim-adjunctul directorului Serviciului de Informații Externe, general Silviu Predoiu, și purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!