CTP: O REVOLTĂ MORALĂ. Acești oameni SUNT GREU DE PROSTIT!

CTP: O REVOLTĂ MORALĂ. Acești oameni SUNT GREU DE PROSTIT!

Cristian Tudor Popescu a descris acţiunea amplă de protest din Bucureşti drept o revoltă morală, o revoluţie morală. "Oamenii aceştia se organizează spontan, tocmai în asta constă forţa lor", a declarat jurnalistul.

„Spuneam aseară că ce s-a întâmplat la Colectiv este atentat la adresa poporului român. Ei percep lucrurile exact aşa. Au depăşit imaginea unui club, unui incendiu, al unor patroni şpăgari care au permis artificiile. Este un atentat la adresa poporului organizat de autorităţi, de-asta sunt aici. 

De asta se află oamenii aceştia aici, ce vedem aici este o revoltă morală, o revoluţie morală. Am auzit tot felul de inşi încercând să le facă program acestor oameni, făcându-le strategii.

Oamenii aceştia se organizează spontan, chiar dacă nu au în această seară lozinci pregătite, tocmai în asta constă forţa lor, în spontaneitatea lor. În zilele următoare, în funcţie de răspunsul sau de non-răspunsul autorităţilor, aceşti oameni se vor închega în faţa atitudinii autorităţilor. 

Am văzut ce au scris fiecare pe pancarte, au cuvintele la ei. Aveau un panou mare pe care scria, Ponta, Oprea, Piedone - triunghiul imposturii laşe”, a descris Cristian Tudor Popescu atmosfera de la protestele din această seară din Bucureşti. 

„S-au copt lucrurile. Au fost ani în șir, poate un deceniu, în care mă uitam cu durere la tineretul acestei țări lipsit de reacție civică, care se lăsa de fapt călcat în picioare. Iată că am ajuns în sfârșit la această conștiință a revoltei, care nu e programată, nu e pusă în cadre de partid și tocmai de aceea e foarte prețioasă”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

„E vorba de tehnică, de calculator, e vorba de Facebook. Diferența pe care o face această generație este coeziunea rapidă pe care o poarte realiza și pe care noi n-o aveam. De aceea i-a fost atât de ușor și atâta vreme dictaturii să ne supună: pentru că oamenii erau segregați, fiecare în bucățica lui înjurând”, a explicat jurnalistul.

„Aceste rețele de socializare reușesc să coaguleze oamenii. Noi, generația mea, nu am avut scula asta. Dumneavoastră o aveți. Această sculă îi face pe acești oameni aflați în piață mult mai greu de prostit, informația circulă pe net, se formează niște mecanisme detectoare. Acum, în cinci minute, Facebookul aduce la adevăr”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

Este o manifestație matură, care nu este politică și-i doresc să rămână așa, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți mai jos întreaga discuție a jurnalistului Cristian Tudor Popescu cu realizatorul „Jurnalului de Seară”, Cosmin Prelipceanu:


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…