Culisele Congresului PSD de la Hotel “Mercur”

Culisele Congresului PSD de la Hotel “Mercur”

PSD a pus la punct pentru vineri, la Alba Iulia, cel mai mare Congres postdecembrist al unui partid romanesc. Zeci de mii de delegati PSD vor vota in sistem de Eurovision o Rezolutie privind desemnarea lui Victor Ponta drept candidat al partidului la alegerile prezidentiale din 2 si 16 noiembrie.

Lucrarile Congresului National al PSD vor incepe vineri, la ora 17.30, in Sala Cupola a hotelului Mercur din Alba Iulia (Localitatea Lancram Dn1, km 373+100, nr. 9, Jud. Alba).

La eveniment au fost invitati toti ministrii din Guvern, au declarat surse din partid pentru stiripesurse.ro.

Congresul National va fi precedat, de la ora 16.30, de conferinte judetene in toate cele 40 de organizații județene + cele 6 organizatii de sector din Bucuresti.

Congresul va fi deschis cu un mesaj al lui Victor Ponta catre organizatiile judetene. Discursul va fi transmis de la Alba Iulia, catre toate organizatiile PSD, in sistem de videoconferinta si va fi proiectat pe ecrane uriase in fiecare filiala judeteana.

Liderul PSD Victor Ponta va prezenta, de asemenea, un Raport al activitatii sale in fruntea partidului si la sefia Guvernului, spun surse din partid.

Congresul PSD va dura aproximativ o ora. La final, se va vota Rezolutia privind candidatul PSD la prezidentiale. In acest moment, candidatul PSD ales intr-un Congres este Crin Antonescu.

In premiera in Romania, un candidat PSD va fi votat de un numar de circa 30.000 de membri de partid. Rezultatul votului va fi transmis in direct, pe acelasi sistem ca la Eurovision.

Liderul PSD Victor Ponta va pleca imediat dupa finalizarea Congresului, in jurul orei 19.00, insa este posibil ca alti lideri PSD sa ramana peste noapte in Alba-Iulia, au declarat surse din PSD pentru stiripesurse.ro.

La Hotelul ‘Mercur’ vor fi prezenti circa 800-900 de PSD-isti.

Locatia aleasa pentru desfasurarea Congresului este simbolica pentru campania prezidentiala a PSD deoarece judetul Alba este unul dintre principalele fiefuri ale PDL-PNL.

Lansarea oficială a candidatului PSD la preşedinţia României va fi făcută în data de 20 septembrie, pe Naţional Arena din Bucureşti, in prezenta a peste 50.000 de PSD-isti.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024