Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DNA şi SRI sunt la CUŢITE/Procurorii au ajuns la UŞA firmelor sub ACOPERIRE

Ceea ce părea inevitabil s-a întâmplat. Procurorii DNA au ajuns la uşa firmelor acoperite ale SRI. Unde corupţia colcăie. Şi nu toate datele sunt furnizate către DNA. Ambele instituţii invocă siguranţa naţională şi nu există un organism care să medieze acest conflict instituţional.

Sunt amănunte care par de-a dreptul neverosimile în legătură cu ceea ce se întâmplă acum între DNA şi SRI. A fost nevoie chiar de intervenţia publică a preşedintelui. Care a atras atenţia asupra pericolului ca, pe fondul slăbiciunilor generate de absenţa unui control parlamentar ferm şi competent, puterea şi influenţa unui serviciu sau altul să crească până la o limită inacceptabilă. Tradus, mesajul preşedintelui în funcţie transmitea SRI să nu încerce să manipuleze procesul de eradicare a corupţiei. Conflictul a fost devoalat şi de şefa DNA, Codruţa Kovesi, care a ţinut să precizeze, ca niciodată, că în acest moment cei mai buni colaboratori ai DNA sunt cetăţenii care decid să denunţe acte de corupţie. Şi că rolul SRI în furnizarea de informaţii de-abia dacă depăşeşte 15 la sută din cazurile investigate de procurori.

Mai mult, Kovesi a avut chiar un ton voit iritat când a vorbit despre cât de eroic este aportul SRI.

Nu vrem să ne punem SRI pe cap. Deci nu vom face publice numele societăţilor care de ani de zile câştigă licitaţii uriaşe în circumstanţe dubioase. Atragem însă atenţia asupra creşterii nefireşti a acestor ciupercuţe care hrănesc serviciul. În ultimii ani. Cam miroase a tentativă de a albi nişte personaje care merită să ajungă la mititica.

Ne oprim aici deocamdată. Însă, dacă va fi nevoie, vom face demersuri strict legale. 

Nu ne putem abţine totuşi să ne întrebăm la ce fapte se încadrează ceea ce face Sebastian Ghiţă prin diversele firme care se ocupă cu urmărirea şi înregistrarea, prin toate mijloacele, a atâtor oameni din ţara asta? SRI s-a războit cu un amărât de hacker care a spart nişte căsuţe de e-mail. Despre Ghiţă, care finanţează supravegherea unor oameni folosind mijloace ilegale, substituindu-se şi chiar arogându-şi tehnici de inteligence, n-am auzit să se fi suflat vreun cuvânt. Ştiaţi, oameni buni, că în campania electorală au funcţionat call center-uri plătite de Ghiţă, dotate cu baze de date uriaşe, care i-au sunat pe români? Vorbesc dobitocii de pesedişti că i-au derutat americanii pe români. Nu, cretinilor, telefoanele voastre de rahat i-au înspăimântat...

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Special…

2 Cine este Dana Gârbovan, nominalizată de infractorii din PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gârbovan…

3 ALERTĂ / România, Polonia și țările baltice, declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Îm…

4 HOPA! Pesedista Dana Gârbovan trebuie să iasă din magistratură pentru a putea deveni cârpa penalilor! CCR a st…

5 Bestia Drăghici își șantaja fetița de 10 ani, ca s-o violeze: „Dacă nu te ating, mă îmbolnăvesc și mor. Vrei s…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde