DOCUMENT: Îl retrage PSD pe Victor Ponta din funcția de prim-ministru?/LOVITURA FINALĂ vine de la Dragnea?

DOCUMENT: Îl retrage PSD pe Victor Ponta din funcția de prim-ministru?/LOVITURA FINALĂ vine de la Dragnea?

„Membrii PSD inculpați în dosare de corupție sau în dosare de infracțiuni grave contra vieții sau libertății persoanelor își pierd de drept, în momentul punerii în mișcare a acțiunii penale, funcțiile de membru al Guvernului sau din conducerea Parlamentului României, după caz”, scrie în Noul Cod de Conduită al partidului, care va impune criterii de integritate obligatorii pentru toți social-democrații. Codul va fi adoptat vineri de Comitetul Executiv al PSD  la Negrești Oaș.

***Asta ar însemna că Victor Ponta, după adoptarea acestui document, ar urma să piardă sprijinul politic al PSD pentru funcția de prim-ministru, el fiind deja trimis în judecată în dosarul Turceni, scrie BN24.ro.

Un alt articol spune că „Membrii PSD trimiși în judecată în cazuri de corupție sau în dosare de infracțiuni grave contra vieții sau libertății persoanelor își pierd, din acel moment,  funcția în care au fost numiți în cadrul PSD sau cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși”

Același document mai spune că:

Membrii PSD arestați preventiv în cazuri de corupție sau în dosare de infracțiuni grave contra vieții sau libertății persoanelor își pierd automat, din acel moment, funcția politică în care au fost aleși în cadrul PSD.

Membrii PSD condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție sau în dosare de infracțiuni grave contra vieții sau libertății persoanelor își pierd automat, din acel moment, funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru PSD.

Membrii PSD condamnați definitiv pentru fapte de corupție sau în dosare de infracțiuni grave contra vieții sau libertății persoanelor își pierd definitiv, din acel moment, calitatea de membru PSD.

Înscrierea în PSD se bazează exclusiv pe adeziunea la principiile social-democratiei moderne, europene şi nu pe ipoteza iluzorie si nereala a obtinerii unor privilegii nemeritate sau pe scopuri si pe interese personale imorale sau ilegale, spune Codul de conduită al PSD. Competenţa profesională şi politica demonstrată este singurul criteriu de promovare în funcții de partid sau susținute de partid .

Membrilor PSD le este interzis să întreprindă atacuri la persoană sau orice gen de atac la viața privata a unor persoane, să insulte, să calomnieze, în cadrul acțiunilor partidului sau în calitate de reprezentant al partidului. Critica adusă altor partide politice, atunci când este făcută, se limiteaza la aspectele politice.

Membrii PSD trebuie să se abțină de la critici privind viața privată, care nu au legatură cu activitățile politice ale liderilor sau membrilor altor partide. Este interzisă criticarea altor partide sau a susținătorilor acestora pe baza unor afirmații neverificate sau denaturate.

Niciun membru de partid, în această calitate, nu va recurge la utilizarea limbajului instigativ, la acțiuni provocatoare, imagini sau manifestații care incită la violență, ură, dispreț sau intimidare împotriva unui alt partid sau a unui simpatizant al altui partid politic sau a unei persoane pe motive de etnie, gen sau orice alt motiv- nu va emite postere, pamflete, prospecte sau alte publicații care conțin o astfel de incitare și trebuie să nu aibă asupra lui și/sau să nu folosească arme sau obiecte care ar putea cauza vătămări atunci când au loc mitinguri politice, marșuri, demonstrații sau alte activități politice.

Lăcașurile de cult și școlile nu vor fi folosite ca forumuri pentru propagandă electorală.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?