Dragneo, țăran bășit, la oraș se scrie cum e corect, DESZĂPEZIRE!

Dragneo, țăran bășit, la oraș se scrie cum e corect, DESZĂPEZIRE!

Țăranul de Liviu Dragnea, celebru pentru modul inadecvat în care folosește adverbul „decât”, a dat-o, mai nou, în „teleormănească”.

Într-o postare pe Facebook, Dragnea a scris în limba teleormănească „dezăpezire” în loc de „deszăpezire”, așa cum se scrie corect în limba română.

"În ultimii ani, când venea viscolul, mă ocupam de dezăpezire și scoteam oamenii din nămeți. Acum, "se ocupă" Guvernul Cioloș... Noroc că au lăsat destule troiene, cât să pot face un om de zăpadă :D", a scris Dragnea. 

„De ce nu se zice ‘dezăpezire’. Pentru că nu se zice nici degropare, defacere, develire, depăgubire”, se arată ironic pe blogul Diacritica.

Președintele PSD este cunoscut pentru modul frecvent în care stâlcește limba română. Cele mai frecvente greșeli le face cu utilizarea adverbului „decât”. „Deocamdată avem decât un nume și un chip”, ” Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău”, sunt doar câteva dintre exprimarile în teleormănească ale lui Dragnea.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”