Europa INVADATĂ/ULTIMELE 24 de ore/VIDEO/FOTO

Europa INVADATĂ/ULTIMELE 24 de ore/VIDEO/FOTO

Vesti proaste: „Pacea in Siria nu va opri IMIGRATIA”. Numarul refugiatilor continua sa creasca
Uniunea Europeana se va confrunta cu un aflux important de migranti chiar si in cazul in care comunitatea internationala reuseste ‘printr-un miracol’ sa puna capat conflictului din Siria, a declarat vineri Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, potrivit DPA.

Potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), dintre cele 485.500 de persoane care au intrat in Grecia si Italia de la 1 ianuarie peste 182.000 sunt sirieni.

 ‘Sa nu ne amagim. Astazi Siria este intr-o pozitie de prim-plan, cu patru milioane de refugiati in strainatate si opt milioane de stramutati pe teritoriul sirian. Dar dincolo de Siria, exista o lume de razboaie, foamete si mizerie’, a declarat Mogherini pentru publicatia italiana La Repubblica.

‘Chiar daca printr-un miracol, s-ar rezolva maine problema siriana, Libia va ramane un coridor deschis si necontrolat spre Europa, pana cand cel putin vom reusi sa reconstruim statul acolo. Si dincolo de Libia exista intreaga Africa’, a adaugat ea, citata de Agerpres.

Afluxul de refugiati catre vestul Europei via Balcani continua sa fie important vineri, la doua zile dupa un summit european extraordinar privind gestionarea crizei imigratiei, relateaza AFP.

Circa 4.500 de persoane au sosit dinspre Ungaria la frontiera austriaca intre miezul noptii si 04:30 GMT, potrivit politiei austriece.

Joi, 7.500 de migranti au ajuns la frontiera cu Austria, un numar considerabil mai mica fata de 10.000 cat erau asteptati. Cea mai mare parte a migrantilor isi continua calatoria spre Germania.

Fluxul a scazut usor joi in Ungaria, unde 8.104 migranti au fost recenzati, dupa un record de 10.046 miercuri, a anuntat politia ungara vineri. Acesti refugiati vin aproape in exclusivitate din Croatia, dupa ce Ungaria si-a sigilat frontiera cu Serbia la 15 septembrie.

Zagreb a indicat vineri ca a inregistrat 8.500 de noi sosiri de migranti joi, ceea ce ridica la 55.000 numarul persoanelor care au tranzitat aceasta tara de la acea data.

Totusi, afluxul de migranti ramane important la frontiera intre Macedonia si Grecia, unde intre 3.000 si 4.000 de persoane trec zilnic inainte de a merge in Serbia. Crucea Rosie sarba a remarcat o crestere a sosirilor direct din Bulgaria, o ruta mai putin utilizata pana acum. 

Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați: E DOAR ÎNCEPUTUL INVAZIEI MIGRANȚILOR, JUMĂTATE DE MILION DE OAMENI VOR VENI DOAR DINTR-UN ORAȘ IRAKIAN

Actualul aflux de refugiați care vin în Europa - ajuns la circa 8.000 de persoane pe zi - nu se va diminua, iar ceea ce vedem acum este doar "vârful aisbergului", a atenționat vineri Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), avertizând totodată că, după valul masiv dinspre Siria, ar putea urma un altul dinspre Irak, consemnează agenția Reuters, conform Agerpres.

'Nu văd (acest aflux) să se atenueze. Nu îl văd să se oprească. Lasă mai degrabă impresia că este vârful aisbergului', a afirmat la Geneva, în timpul unei conferințe de presă, Amin Awad, coordonator regional al UNHCR.

La rândul său, Dominik Bartsch, coordonator umanitar al ONU în Irak, a declarat că în această țară — afectată în special de conflictul armat provocat de gruparea jihadistă Statul Islamic — circa zece milioane de persoane vor avea nevoie anul acesta de asistență umanitară, circa 3,2 milioane fiind deja populație dislocată. El a precizat că în prezent ONU se pregătește pentru exodul a circa o jumătate de milion de persoane din orașul Mosul, dacă trupele irakiene vor lansa o ofensivă pentru recucerirea acestei localități controlate în prezent de jihadiști.

Potrivit ultimelor date ale Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), numărul imigranților arabi, africani și asiatici ajunși anul acesta în Europa se apropie de o jumătate de milion, ei provenind în special din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan și numeroase state din Africa, precum Eritreea, Somalia, Sudan, Nigeria. După ce traversează Marea Mediterană cu ambarcațiuni precare puse la dispoziție de traficanți, imigranții intră în Europa în special prin Grecia și Italia, iar de acolo de obicei își continuă călătoria către vestul Europei, destinația lor preferată fiind Germania.

Dar ei au ajuns și până în Finlanda, unde în ultimele zile circa 500 de imigranți pe zi au trecut granița dinspre Suedia la Tornio, aproape de Cercul Polar. Un grup de câteva zeci de protestatari ostili sosirii imigranților au atacat cu pietre și petarde autobuzele cu care aceștia din urmă era transportați către centrele de primire. 

SCENE DE GROAZĂ ÎN TABĂRA DE MIGRANȚI DE LA LEIPZIG: SIRIENI ȘI AFGHANI, BĂTAIE CU CUȚITE

Sute de sirieni și afghani s-au luat la bătaie noaptea trecută în tabară de refugiați de la Leipzig. A fost bătaie între sirieni și afghani, scrie cotidianul german Bild.

În tabără se află 900 de sirieni, 252 de afgani și 216 irakieni. Mai multe persoane au fost înjucghiate, mai spune sursa citată.

Migranți irakieni atacați cu pietre în Finlanda 

Un autobuz cu migranți irakieni care mergea spre orașul finlandez Lahti a fost atacat de zeci de protestatari cu pietre. Unul dintre protestatari era îmbrăcat într-un costum de Ku Klux Klan, mișcare anti negri din SUA. 

13.000 de refugiați, majoritatea din Irak, au ajuns în Finlanda cu valul recent de migranți.

Refugiații musulmani profanează cimitirele creștine de la granița sârbo-croată 

Imigranții musulmani și-au instalat corturile în cimitirele creștine și par să nu fie deranjați că perturbă liniștea și pacea creștinilor morți. Ei mănâncă, dorm și petrec pe mormintele proaspete în așteptarea fugii spre Germania.

Imigrantă musulmană atacă călătorii într-un autobuz din Austria 

Imigranții musulmani deja își fac de cap în Europa. O refugiată musulmană agresează călătorii și șoferul unui autobuz din Austria.

Toată lumea privește speriată la agresiunea musulmancei fără să intervină.

 

Alarmă! 30% dintre refugiaţii musulmani ajunşi în Germania au paşapoarte siriene false 

Alarmă faţă de invazia demografică musulmană. Germania estimeaza ca 30% din imigrantii care pretind ca sunt cetateni ai Siriei sfasiate de razboi provin de fapt din alte tari, a precizat vineri un purtator de cuvant al Ministerului de Interne de la Berlin.

“Este o estimare pe baza observatiilor din teren, facute in special de politia federala, Biroul pentru Migratie si Refugiati si Frontex (Agentia de Protectie a frontierelor UE) “, a precizat oficialul. 

Purtatorul de cuvant a subliniat ca Germania nu tine statistici oficiale privind solicitantii de azil care se crede ca si-au declarat incorect nationalitatea, arata Yahoo News care preia AFP.

Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat ulterior ca “s-au vazut pasapoarte false siriene si exista semne ca unii oameni pretind a fi din Siria, dar nu vorbesc o boaba de araba”.

Germania este destinatia preferata pentru persoanele care fug de razboi si mizerie in ceea ce pare a fi cel mai mare aflux de migranti de la Al Doilea Razboi Mondial. Berlinul se asteapta sa intampine intre 800.000 si un milion de nou-veniti in acest an.


Croația


Serbia


Lahti/Finlanda


Leipzig


Austria


Granița sârbo-croată



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante