EXCLUSIV/DOI miniştri, în vizorul DNA + Borbely

EXCLUSIV/DOI miniştri, în vizorul DNA + Borbely

Doi noi miniştri din recent reşapatul Guvern Ponta sunt vizaţi de anchete ale procurorilor DNA. Desemnarea lor a fost făcută în pofida informaţiilor primite de şeful guvernului. Unul dintre miniştri provine de la aşa-zisul partid al lui Tăriceanu. Celălalt, de la PSD. Surse din principalul partid de guvernământ spun că şi Liviu Dragnea se aşteaptă să fie chemat la audieri într-un nou dosar de corupţie.

DNA redeschide ancheta în dosarul de trafic de influenţă al lui Laszlo Borbely.

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul deputatului Laszlo Borbely, în dosarul de trafic de influenţă al acestuia, a fost revocată de procurorii DNA, care au reluat cercetările privind suspiciunea că fostul ministru a luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte.

Într-un document, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Oradea informa instanţa supremă, în 5 ianuarie, că a revocat soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Borbely, dată prin rechizitoriul prin care consilierul personal al acestuia a fost trimis în judecată, pentru fapte de corupţie.

DNA Oradea mai preciza, în acelaşi document, că s-a reluat urmărirea penală în ceea ce-l priveşte pe Borbely, dar şi în cazul altor persoane.

În aprilie 2012, Laura Codruţa Kovesi, pe atunci procuror general al României, declara că administrarea probatoriului în ceea ce îl priveşte pe fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely nu va putea fi realizată în lipsa avizului Parlamentului pentru începerea urmăririi penale.

În 11 septembrie 2011, Camera Deputaţilor a respins solicitarea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva lui Borbely, anunță mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA