EXPLODEAZĂ! Amănunte INCENDIARE! Va fi CA-N FILME!

EXPLODEAZĂ! Amănunte INCENDIARE! Va fi CA-N FILME!

Fara putinta de tagada, in ultima vreme, mai ales dupa declansarea cruciadei anticoruptie de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi, procurorii si anchetatorii romani au strans destula experienta in instrumentarea unor dosare extrem de grele. Dar, iata ca se apropie detonarea unei adevarate „bombe” care va zgudui societatea romaneasca si care va avea si rasunatoare implicatii internationale. 

Procurorii italieni care au lucrat la „Mani Pulite” se bucura de un imens respect
Drept urmare, desi la aceasta mega-ancheta au participat mai multe structuri de elita din cadrul serviciilor secrete, procuraturii sau organelor de politie, partea romana a primit, in premiera, consultanta din partea unor parteneri straini. Si nu este vorba doar de deja obisnuitii ofiteri de legatura ai Agentiilor americane. Ci de „nume sacre” din cadrul magistraturii italiene, procurori care au fost implicati inclusiv in celebra operatiune „Mani Pulite”. Si a caror simpla prezenta la Bucuresti arata importanta fara precedent a acestei anchete desprinsa parca din filme.

Primul flagrant

Operatiunea „Mani Pulite” a curatat in mare parte societatea italiana de flagelul coruptiei
In data de 17 februarie 1992 se declansa celebra operatiune anti-mafia „Mani pulite”, care avea sa zguduie apoi clasa politica si intreaga societate italiana. Iar totul a inceput dupa ce tanarul procuror Antonio Di Pietro il surprindea in flagrant, in timp ce primea spaga suma de 3.600 de euro pentru atribuirea unui contract de prestari servicii pentru un sanatoriu de batrani, pe unul dintre liderii Partidului Socialist Italian, Mario Chiesa. Iar arestarea acestuia a produs un efect de domino care nu a mai putut fi oprit. Pentru ca, nu trebuie uitat ca „Mani Pulite” nu a vizat la inceput clanurile mafiote, ci pe politicienii italieni corupti, care ofereau contracte din banii publici. Si cum operatiunea a schimbat ulterior fata intregii tari, cota de incredere a opiniei publice din Peninsula in procurorii care au lucrat la aceste anchete este una de-a dreptul uriasa. Asa ca prezenta activa a unora dintre acestia in Romania, unde lucreaza cot la cot cu anchetatorii romani la un caz de o complexitate uluitoare, spune de la sine despre importanta dosarului care pare sa fi intrat in faza finala a cercetarii.

Spulbera totul!

Dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, dosarul la care au dat o mana importanta de ajutor si procurorii de la „Mani Pulite” va eclipsa practic toate anchetele demarate pana acum, urmand sa tina capul de afis al buletinelor de stiri nu numai romanesti, ci si internationale. Ceea ce si explica nivelul de secretizare fara precedent al cercetarilor efectuate si la care, in premiera la noi in tara, au participat inclusiv structuri considerate „rivale” de moarte pana acum. Insa care, de aceasta data, cu sprijinul consultantilor straini, si-au dat mana pentru a pune frana celui mai mare „tun” care s-a incercat vreodata a se da in tara noastra. Si care, odata demascat, va spulbera multe mituri.  Cătălin TACHE

 PS. Numele sunt foarte grele. Și va fi prima dată când ai noștri și-au dat mâna cu ,,șenghenii''.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”