EXPLOZIV/Boschetarii, noile offshore-uri ale demnitarilor corupţi

EXPLOZIV/Boschetarii, noile offshore-uri ale demnitarilor corupţi

Recenta detonare a bombei SIVECO a scos la iveală una dintre cele mai murdare modalităţi de a scoate sume uriaşe debani albi din propria firmă pentru a fi folosiţi în operaţiuni gri. Este o metodă care a apărut în spaţiul public odată cu arestarea pentru crimă a lui Sergiu Băhăian, însă publicul nu a fost atent la acest amănunt economic, fiind scoasă în evidenţă mai degrabă cruzimea cu care fostul om de afaceri a încercat să şteargă urmele ucigându-i pe boschetari.

CITEŞTE ŞI:  http://www.comisarul.ro/actualitate/documente-secrete/-gaura-neagra-care-inghite-jumat_176232.html

Însă Sergiu Băhăian nu este primul infractor care a folosit metoda „Boschetarii”. Şi Filiera Codruţ Marta-Sorin Blejnar-soţii Nemeş a folosit cel puţin doi astfel de indivizi. Chiar şi actualul ministru al turismului, Florin Jianu, zis mai nou şi ,,UNICATĂ'', a fost un fel de boschetar pentru prietenul de suflet al lui Victor Ponta, celebrul Sebastian Ghiţă. Iar în plan local, de la Bercea Mondial, care folosea amărâţi din Drăgăneşti-Olt pentru a-şi ascunde proprietăţile-un astfel de individ deţinea 4 vile în Slatina-până la oameni politici şi de afaceri, metoda este folosită cu brio.

 Oamenii străzii au ajuns să spele banii politicienilor corupţi

Aceeasi „reteta a succesului”, in fata carora inspectorii Fiscului se dovedesc de cele mai multe ori neputinciosi, a fost dezvoltata si de catre marii evazionisti arabi care deruleaza afaceri ilegale pe teritoriul tarii noastre. Si care obisnuiesc sa formeze „suveici” din sute de firme aflate pe numele unor conationali pe care ii platesc cu doar cateva sute de dolari si o noapte de distractie la Bucuresti pentru ca isi iau astfel faptele asupra lor. Iar mai nou, dupa cum reiese din unele informatii care au intrat deja in posesia procurorilor, boschetarii sunt folositi, prin intermediari, si de catre inalti functionari publici, politicieni si demnitari corupti.

S-au stricat maşinile de spălat bani

Sergiu Bahaian a ordonat uciderea boschetarilor folositi
Dupa ce atata amar de vreme, afaceristi, politicieni si demnitari deopotriva obisnuiau sa isi bage „dividendele” dintr-un buzunar in altul, fara a plati taxele aferente statului roman, prin folosirea miilor de offshore-uri infiintate in paradisuri fiscale din toate colturile lumii, dar mai ales in Cipru, acestia au trebuit sa gaseasca alta metoda de spalare a banilor negri. Pentru ca, in ultimul timp, in sfarsit, autoritatile romane au inceput sa ia la ochi si aceste retele transfrontaliere prin care erau pompate in exterior miliarde de euro anual.

Offshore-urile din Cipru au fost înlocuite cu colibele cerşetorilor

Serviciile de informatii au facut chiar un inventar al offshore-urilor folosite in acest scop, document publicat in exclusivitate de ziarul nostru, asa ca majoritatea celor vizati si-au dat seama ca aceasta nu mai este o metoda atat de sigura. Mai ales ca anchetatorii au reusit cateva succese impresionante, comisiile rogatorii obtinand date confidentiale care s-au constituit apoi in probe zdrobitoare atunci cand au cerut sprijinul bancilor prin care se efectau respectivele tranzactii. Iar cum secretul bancar este tot mai putin pastrat atunci cand la mijloc este vorba de acuza oficiala de spalare de bani, romanii care obsnuiau sa-si bagii banii obtinuti ilegal in offshore-urile din Cipru au renuntat pe capete la aceasta metoda.  http://www.enational.ro/wp-content/uploads/2013/04/tabel-pentru-site-Cipru-5800-de-firme.pdf

Nici amanta nu mai este sigură

De asemenea, sunt si cazuri in care politicienii au preferat sa-si ascunda averile trecandu-le pe numele unor apropiati. Multi au preferat membri ai familiilor, sotiile fiind principalele beneficiare ale donatiilor, urmate de divorturi si partaje care aveau drept unic scop salvarea averilor. Insa si aici procurorii au reusit sa-i convinga pe judecatori ca respectivele divorturi nu sunt decat formale, asa ca metoda a fost abandonata. Mai sunt si unii „baroni” de genul presedintelui CJ Bacau, Dragos Benea, care a preferat sa lase toata agoniseala din trei mandate pe mana amantei. Insa si aici ancheta DNA avanseaza cu repeziciune.

Comisioanele din canale

Insa cum marii corupti nu se pot lepada de naravul primirii de comisioane pentru contractele pe care le dau cu dedicatie, acestia au trebuit sa gaseasca alte mijloace prin care sa insele vigilenta procurorilor anticoruptie. Si, dupa cum sustin sursele noastre, unii dintre „baroni” si sefi din ministere au apelat la ajutorul unor complici care au pus pe roate retele de mascare a spagii, sub forma platii respective catre diverse firme de apartament. Care figureaza insa, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, pe numele unor oameni ai strazii care habar nu au ca s-au transformat peste noapte nu doar in patroni, dar si in „bancherii” politicienilor si ai oamenilor de incredere ai acestora din diverse ministere sau alte institutii. Mai mult, boschetarii sunt scosi de prin canale doar pentru a face retragerile onorariilor facute pentru tot felul de consultante sau prestari de servicii inchipuite, primind in schimb, de la intermediarii adevaratilor beneficiari ai banilor, sume meschine.

Să nu dispară!

Insa concomitent cu verificarea acestor informatii, ofiterii sub acoperire care se ocupa de aceste cazuri mai au si alta grija pe cap. Si anume ca bietii boschetari sa nu dispara, dupa ce au fost folositi destul timp, existand astfel riscul sa atraga atentia cuiva. Si, chiar daca pare un scenariu horror, sa nu uitam de cazul lui Sergiu Bahaian, cel care obisnuia sa-i omoare pe oamenii strazii pe care ii folosea exact in aceleasi scopuri. Iar daca ancheta va continua, dezvaluirile ulterioare ar putea reprezenta o lovitura decisiva pentru imaginea si asa extrem de sifonata a clasei politice romanesti. enational.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”