EXPLOZIV/Boul de Bănicioiu, AVERTIZAT de un deputat că FINUL Bitu ''le COMITE''/Referat DNA

EXPLOZIV/Boul de Bănicioiu, AVERTIZAT de un deputat că FINUL Bitu ''le COMITE''/Referat DNA

Deputatul Bogdan Diaconu a spus, într-o discuție din 2014, că l-a avertizat pe ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, despre ilegalitățile comise de finul acestuia, Octavian Bitu, care i-ar putea afecta imaginea, conform informațiilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a directorului Complexului Sportiv Național - Sala Polivalentă din București. Discuția, la care au mai participat două persoane, a avut loc pe data de 7 octombrie 2014.

"Și față de Bănicioiu, l-am făcut, l-am făcut în toate felurile și i-am spus: Nicule, vezi că dacă tu, tu ai probleme, o să ai din cauza lu' acesta. Uite, a făcut asta. O șantajează pe femeia aia de acolo de un de zile și nu că știu din auzite, că m-am întâlnit cu femeia și mi-a povestit, știu când Octav a venit la mine să-mi propună să fiu asociat cu nevastă-sa pe cârciuma ei ... Ăla ți-a folosit numele, ne înfundăm într-un scandal cu toții", a spus Bogdan Diaconu, conform transcrierii discuției înregistrate de unul dintre interlocutori, care are calitatea de denunțător în dosarul care îl vizează pe Octavian Bitu.

Diaconu a mai afirmat, cu aceeași ocazie, că Octavian Bitu i-a propus asocierea pentru deschiderea unui restaurant în clădirea construită de firma unuia dintre interlocutori. El a adăugat că, după ce a aflat că soția omului de afaceri a fost șantajată de Bitu pentru a o determină să renunțe la actualul chiriaș al clădirii și să atribuie spațiul unei firme a lui, a sfătuit-o să formuleze plângere penală.

"Bogdan Diaconu și-a exprimat nemulțumirea că Bitu Octavian, în demersurile sale nelegale de obținere pentru el a spațiului comercial respectiv, a folosit numele unor funcționari publici de la nivel înalt", se mai arată în referat.

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerul Tineretului și Sportului, a fost reținut marți de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și luare de mită.

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu deține funcția de vicepreședinte al acestei filiale, iar presa centrală relatează că este finul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Conform unui comunicat postat pe site-ul DNA, în perioada aprilie — august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în dosar) suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma omului de afaceri către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Octavian Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale.

Despre valoarea construcției, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minim 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma acestuia și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se afla construcția firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu să fie asociați.

DNA mai arată că, pe terenurile pe care le închiriase de la Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiții, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de Bitu.

În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Procurorii anticorupție l-au prins marți în flagrant pe Octavian Bitu, în momentul în care acesta a primit de la denunțător suma de 10.000 lei.

Octavian Bitu a fost prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria