EXPLOZIV/Cum ajunge la TRANSPORTURI fostul șef al Muzeului Olteniei, absolvent de litere! Să punem MINISTRU un SLUGOI care l-a TRĂDAT pe Geoană și-a trecut la noi!

EXPLOZIV/Cum ajunge la TRANSPORTURI fostul șef al Muzeului Olteniei, absolvent de litere! Să punem MINISTRU un SLUGOI care l-a TRĂDAT pe Geoană și-a trecut la noi!

O nouă propunere de numire în bășcălie, că ăsta este termenul oltenesc, la Transporturi. Încă un semn care denotă că Ponta și-a pierdut nu numai cartilagiile de la genunchi ci și, mult mai grav, bruma de rațiune pe care se presupune că o mai avea. A propus ministru la Transporturi pe unul care nu este nici măcar inginer. Dar este un slugoi perfect! Care are o calitate caracteristică pentru un pesedist: a lucrat doar la stat! Dar și două merite pentru care merită răsplătit din plin. L-a trădat, la Congres, pe Geoană, și a acceptat să i se pună numele pe șefia Comisiei Nana.

Curriculum-ul unui pesedist perfect

În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana (judeţul Călăraşi).

Un an mai târziu, respectiv în luna martie a acestui an, senatorul a fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul în care parlamentarul Gabriela Firea îl acuza pe fostul preşedinte Traian Băsescu de şantaj, urmărirea penală a acestuia din urmă fiind dispusă în aprilie 2014, de parchetul instanţei supreme, dar suspendată până la încheierea mandatului de preşedinte, în 21 decembrie. 

Înainte de începerea mandatului de senator, el a fost secretar al Comisiei pentru administraţia publică şi organizarea teritoriului.

Fifor şi-a început cariera în anul 1994, ca cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetări socio-umane "C.S. Nicolăescu-Plopşor" din Craiova, unde a lucrat până în 2001.

În perioada 2001-2005 a condus Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din judeţul Dolj, iar apoi, timp de patru ani, a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

În anul 2009, Fifor a fost numit secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi tot pe parcursul acelui an şi-a început un nou mandat la muzeu, unde a stat până în mai 2012, când s-a întors pe poziţia de secretar de stat la MAI (în guvernarea Victor Ponta), pe care a deţinut-o până la alegerile din decembrie.

Fifor are o licenţă în Filosofie, terminând în 1994 Facultatea de Litere şi Istorie a Universităţii Craiova, iar după un an a dobândit un master în literatura română. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială, tot la Universitatea Craiova.

Ulterior, el a urmat un masterat în Managementul Afacerii Publice la SNSPA (2007), iar în 2009 a studiat Managementul afacerilor interne, la Colegiul Naţional de Afaceri Interne al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", precum şi Securitate şi bună guvernare, la Colegiul Naţional de Apărare.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale