EXPLOZIV/DNA dă CEP LA BUBOI!

EXPLOZIV/DNA dă CEP LA BUBOI!

De atata amar de vreme, departe de ochii opiniei publice, in timp ce se certau „ca chiorii” pe la talk show-uri, liderii politici faceau intre ei „afaceri” subterane, unele mai mult decat banoase. Iar de cele mai multe ori, responabili de buna functionare a retelelor transpartinice erau tot felul de baieti descurcareti, doldora de banet, care faceau pe curierii intre numele grele ale politicii. Numai ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, procurorii Laurei Codruta Kovesi tocmai ce au declansat o ampla operatiune de identificare a acestor veritabili „hobbiti” care isi derulau afacerile oneroase pe teritoriul Pamantului de Mijloc, unde se intalneau interesele financiare a atator politicieni rivali. 

Si care acuma chiar ca au de ce sa se teama, dupa ce acesti „combinatori” de meserie au „inceput sa cada unul dupa altul sub „ghilotina” DNA. Mai ales ca, de exemplu, cu un „hobbit” ca Sergiu Diacomatu in custodie, procurorii DNA chiar ca pot pune acum cap la cap tot mai multe episoade dintr-o adevarata saga a coruptiei, cu nume mari ale politicii pe afis, si pe care anchetatorii urmeaza acum sa-i distribuie in diverse roluri in functie de implicarea lor in dosarele instrumentate. Iar noua strategie adoptata de catre procurori se anunta una de mare succes, tinand cont ca un „hobbit” ca Diacomatu nu doar ca se plimbase pe la puzderie de partide, dar a si rezolvat, in tot acest timp, „foamea de bani” a atator importanti lideri politici.

De toate pentru toti

Dupa ce Sergiu Diacomatu a fost inhatat de catre procurorii DNA, multa lume a zis ca ar fi suficient ca acesta sa stranute, ca Teodor Atanasiu va raci instant. Si, intr-adevar, Diacomatu nu este degeaba perceput drept „sageata” lui „Tase” Atanasiu. Numai ca, pana la acest statut, acelasi Diacomatu a fost omul „de combinatii” a nenumarati alti lideri politici. Care, indiferent de locurile ocupate de acestia pe esichierul politic, nu s-au sfiit sa apeleze la serviciile unor „hobbiti” ca Diacomatu, care se zbateau sa asigure „majoritatea” prin diverse consilii de administratie sau la conducerile altor institutiii, ai caror sefi erau numiti politic.

Asa ca, dupa ce a stat sub pulpana protectoare a Elenei Udrea si a lui Dorin Cocos, in timp ce facea mare tapaj de selfi-urile facute pe la tot felul de party-uri alaturi de Elena Basescu, Diacomatu a tinut echilibrul la ANRP si in perioada tulbure in care interesele lui Ioan Oltean se bateau cap in cap cu cele ale altor grupuri de interese. Si, dupa cum sustin sursele noastre, chiar si unii pesedisti, pe vremurile in care partidul nu avea o pozitie dominanta la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, ar fi apelat la Diacomatu. Cel care se pare ca avea „de toate pentru toti”, numai pretul sa fie cel corect!

Se duce departe!

Insa dosarul ANRP nu este nici pe departe singurul in care Sergiu Diacomatu poate face lumina, mai ales ca aici procurorii DNA oricum sunt mai mult decat avansati cu ancheta. Insa tanarul care a strans o avere fabuloasa intr-o perioada foarte scurta de timp poate face pe „calauza”, mult mai eficient, conducandu-i pe procurori si pe alte piste. Si, de exemplu, sa lamureasca misterul daca si-a cumparat intr-adevar locul de presedinte, fie el si doar interimar,  al filialei PNL Sector 1, asa cum l-au acuzat chiar proaspetii sai colegi de atunci.

Pentru ca, sa nu uitam, dupa ce afacut oficial o campanie desantata pentru Partidul Miscarea Populara, Sergiu Diacomatu a fost inscaunat, spre stupefactia tuturor, lider al celei mai puternice filiale liberale din toata tara ! La propunera lui Teodor „Tase” Atanasiu, ce-i drept, dar si cu „binecuvantarea” altor lideri ai PNL. Care, poate, chiar au pus botul la povestea care circula tot mai insistent pe atunci, cu privire la influenta totala pe care Atanasiu ar avea-o la Palatul Cotroceni. Numai ca, nu cu multa vreme in urma, „National” dezvaluia in exclusivitate ca Klaus Iohannis si-a luat mana de pe Atanasiu.

Iar consecintele iata ca se dovedesc pe cat de rapide, pe atat de devastatoare pentru cei aflati pe „lista promovarilor” pe „filiera nevestelor”.  Cătălin TACHE


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis