EXPLOZIV/DNA: Ponta ȘTIA că Ghiță MITUIEȘTE pentru el/Au apărut STENOGRAMELE

EXPLOZIV/DNA: Ponta ȘTIA că Ghiță MITUIEȘTE pentru el/Au apărut STENOGRAMELE

Procurorii au atașat la Dosarul Ghiță atât declarații ale unor martori cu nume și prenume, care spun că Ghiță a dat banii pentru cumpărarea de voturi chiar în sediul PSD, dar și stenograme ale unor interceptări în care apare și Victor Ponta. Care era înștiințat de Sebastian Ghiță despre ce ,,acte de eroism'' face pentru a-l scoate președinte.

Victor Ponta ar fi ştiut despre aranjamentele făcute de Sebastian Ghiţă pentru fraudarea voturilor românilor din Republica Moldova. Afirmaţia a fost făcută în faţa procurorilor de un martor cu identitate protejată, care, spun surse apropiate anchetei, le-ar fi relatat că în 2014 Sebastian Ghiţă a plătit 400.000 de euro celui trimis în Republica Moldova să cumpere voturile românilor. 

Unul dintre martorii audiați la DNA Ploiești le-ar fi relatat procurorilor că Sebastian Ghiță ar fi fost cel care s-a ocupat în mod direct de operațiunea menită să asigure câștigarea alegerilor prezidențiale de candidatul Victor Ponta în Republica Moldova, potrivit unor surse judiciare. Mai mult decât atât, martorul ar fi declarat și că Sebastian Ghiță a fost cel care a achitat costurile acestei operațiuni, deoarece ar fi fost desemnate mai multe persoane care erau puse să strângă numărul suficient de voturi contra unor sume de bani.

Fondurile necesare acestei operațiuni ar fi fost puse la dispoziție de Sebastian Ghiță. Ar fi vorba de 400.000 de euro, bani dați lui Alin Petran, omul trimis în Rebublica Moldova să strângă numărul necesar de voturi.

Banii s-ar fi dat în sediul PSD din Șoseaua Kiseleff, a mai declarat martorul. Despre această operațiune ar fi știut și Victor Ponta.

La dosar există și o serie de interceptări în care Sebastian Ghiță discută cu persoana desemnată să se ocupe de strângerea numărului necesar de voturi în Republica Moldova și se pune la curent cu această operațiune. O altă discuție considerată relevantă de către procurori este purtată de Sebastian Ghiță cu președintele CJ Prahova, în care deputatul relatează faptul că stau foarte bine în sondaje și că vor câștiga alegerile, cel puțin în zona Moldovei.

„Despre acest mod fraudulos de încercare de a câştiga alegerile prezidenţiale pus la punct de Sebastian Ghiţă, avea cunoştinţă inclusiv premierul Victor Ponta - candidatul PSD din campania electorală 2014 pentru alegerile prezidenţiale”, se arată în declarația martorului.

Interceptări din dosar: 

GHIŢĂ SEBASTIAN – …”Mareşalul a spus: soldaţi, vă ordon, treceţi Prutul!”

COSMA MIRCEA – Da.

GHIŢĂ SEBASTIAN – Am trecut Prutul şi vom câştiga Moldova!

COSMA MIRCEA – E, na!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Da. (râde) Vă place de noi, nu?

COSMA MIRCEA – Te anunţ că am câştigat Breaza!

Pentru Sebastian Ghiță, Călin Popescu Tăriceanu e un prost! Asta reiese din stenogramele DNA. Procurorii au surprins o discuție între Ghiță și președintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma.

”GHIŢĂ SEBASTIAN – Da, dar procent nu aşa. Câmpina? Ce-i la Câmpina? Ce a făcut Câmpina?

COSMA MIRCEA – Câmpina?! Pierdem cu vreo 120 de voturi …neinteligibil…

GHIŢĂ SEBASTIAN – Pierdem? A, da e egal.

COSMA MIRCEA – Da.

Citește și: Secretul lui Victor Ponta s-a aflat: Cui i-a donat casa din Gorj

GHIŢĂ SEBASTIAN – Da, a fost ceva la Câmpina. Da’ ANASTASEŞTII ăia sunt nişte p..e, să ţineţi minte de la mine!

COSMA MIRCEA – Nu bă. A câştigat mult şi PLR-ul acolo, mă.

GHIŢĂ SEBASTIAN – A, a luat TĂRICEANU. Ne-a furat TĂRICEANU din voturi.

COSMA MIRCEA – A făcut GURAN gălăgie acolo, ştii?

GHIŢĂ SEBASTIAN – Da, un dobitoc şi GURAN ăla.

COSMA MIRCEA – E! Mă rog.

GHIŢĂ SEBASTIAN – Bine. Tot e bine că ne trebuia să fie prostu ăsta pe locul III.”, se arată în stenograme.

La sfârșitul anului 2014, Iulian Herțanu i-a mulțumit lui Sebastian Ghiță, într-un SMS, pentru sprijinul pe care acesta i l-a acordat.

'Nu o să te plictisesc cu nici o urare acum la intrarea în noul an. Vreau doar să știi că îmi doresc să apuc ziua în care sper să pot să-ți mulțumesc așa cum se cuvine pentru tot ce-ai făcut pentru mine și familia mea. Îți mulțumesc că exiști prieten drag. La mulți ani!', i-a transmis Herțanu lui Ghiță la data de 31 decembrie 2014.





Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA