EXPLOZIV/DOSARUL Vâlcov/Blocul V23 din Slatina-DETALII INCEDIARE

EXPLOZIV/DOSARUL Vâlcov/Blocul V23 din Slatina-DETALII INCEDIARE

În noaptea care a urmat primei audieri la DNA a fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, cea de vineri, 13 martie, spre sâmbătă, mai mulţi vecini din blocul V23 din Slatina, acolo unde atât demnitarul, cât şi actualul primar al Slatinei, Minel Prina, deţin apartamente prin interpuşi, n-au putut pune geană pe geană până spre dimineaţă. Deşi atunci au fost doar foarte miraţi de zgomotele pe care le-ar fi putut face nişte oameni care ar fi cărat tot soiul de colete, acum vecinii lui Vâlcov, Prina şi altor persoane apropiate fostului ministru spun că este clar că cineva a primit ordin să facă o amănunţită curăţenie în respectivele apartamente.

Ca să clarificăm din capul locului lucrurile, să spunem că apartamentul numărul 1 de la primul etaj al blocului V23, care a aparţinut fostului viceprimar al Slatinei Valeriu Matei, a fost achiziţionat de Iuliana Strinu, cea care administra una dintre firmele coordonate din umbră de Vâlcov, SC Contis Company SRL, soţia lui Marinică Strinu, şoferul fostului ministru. Apartamentul nunărul 2 este deţinut de Elvis Ovidiu Logigan, partener de afaceri cu Ovidiu Andrei Ramba, unul dintre denunţătorii în dosarul în care Darius Vâlcov este urmărit penal pentru şpagă.

Potrivit unor surse din anturajul grupului, acest apartament ar fi fost folosit ca sală de fitness de senatorul acuzat de mită. Apartamentul nr 3 a fost cumpărat de SC Enero Prod SRL, firmă controlată de soţia deputatului Daniel Bărbulescu, amicul şi denunţătorul lui Vâlcov, acesta din urmă fiind, de fapt, beneficiarul locuinţei. Dacă am fi bătut la uşa apartamentului 4 ne-ar fi răspuns Anca Guşatu, cea care a administrat o vreme SC Rupiah SRL, controlată pe atunci de bucureşteanul Ovidiu Andrei Ramba şi care a ocupat o funcţie de conducere în SC Aceti SRL, administrată de Consiliul Local Slatina şi cumpărată, ulterior, de SC Rupiah SRL la jumătate de preţ faţă de valoarea contabilă reală.

Urcăm la etajul superior pentru a spune că apartamentul nr. 6 a aparţinut aceluiaşi Marinică Strinu, pasat, printr-o tranzacţie ca între rude, fratelui său. În apartamentul nr. 7 locuieşte Cristian Popa, fiul omului de afaceri Vasile Popa, preşedintele PRM Olt; Cristian Popa este finul primarului Minel Prina, care ar fi proprietarul ascuns al locuinţei. În sfârşit, apartamentul nr. 9 îi aparţine lui Dumitru Onică, un apropiat al lui Vâlcov, fiul fostului consilier judeţean din partea PDL Rudelf Onică, om de afaceri care a derulat lucrări finanţate din fonduri publice în vremea în care primar al Slatinei şi şef al PDL Olt era Darius Vâlcov.

Ei bine, imediat după cumpărare, în unele dintre aceste apartamente au fost folosite, chipurile la reabilitarea lor, atâtea plăci de rigips încât cantitatea a atras curiozitatea vecinilor.

În noaptea de 13 spre 14 martie vecinii au sesizat zgomote ciudate de la un etaj la altul, iar liftul a fost găsit blocat a doua zi dimineaţă la etajul I după ce semnalele deschiderii şi închiderii uşilor au putut fi auzite, de asemenea, ore întregi. „M-am şi speriat, dar mi-am zis că vecinii or avea treabă, s-o mai muta cineva, nu am ieşit pe hol să văd ce se petrece”, susţine o persoană care locuieşte în bloc şi care acum, aflând din presă despre comoara senatorului Vâlcov şi ştiind câte ceva de legăturile celebrilor, de-acum, vecini, intuieşte tâlcul întregii poveşti.

Să mai spunem că, deşi şoferul lui Darius Vâlcov le-a indicat anchetatorilor faptul că mai multe dintre cele 101 tablouri descoperite joi de procurori şi care aparţin şefului său au fost ascunse în locuinţa părinţilor săi din comuna Brastavăţu, procurorii DNA Bucureşti care s-au perindat în aceste zile pe la sediile firmelor din Slatina controlate de interpuşii fostului ministru al Finanţelor nu au bătut şi la uşile respectivelor apartamente. Poate că nişte percheziţii efectuate la ora şase dimineaţa ar fi limpezit şi tâlcul numărului mare de plăci de rigips introduse cu precădere în apartamentul nr. 1, după cum spun ceilalţi locuitori al blocului, cu care s-ar fi putut crea nişte ascunzători foarte bune. 

Sursa  olt-alert.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...