EXPLOZIV/Mihai Banu, fost deputat: Tre' să-i aduni pe toți și-i bagi la pușcărie pe toți! Nu există deputat care să nu fi fost sponsorizat!/Stenograme DNA

EXPLOZIV/Mihai Banu, fost deputat: Tre' să-i aduni pe toți și-i bagi la pușcărie pe toți! Nu există deputat care să nu fi fost sponsorizat!/Stenograme DNA

Toti politicienii au primit sponsorizari in timpul campaniilor electorale si risca sa raspunda penal din aceasta cauza, a afirmat fostul deputat Mihai Banu intr-o discutie cu un om de afaceri bacauan de la care primise bani pentru a interveni in favoarea lui la nivel guvernamental, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a fostului senator si ministru de Interne Gabriel Berca, citat de Agerpres.

In cadrul unei intalniri din data de 25 iunie, omul de afaceri i-a reprosat interlocutorului ca a dat bani pentru Gabriel Berca, insa acesta nu si-a tinut promisiunea de a-l ajuta sa obtina decontarea lucrarilor executate la scoala din comuna Ardeoani:

"Banu: Da' stai si tu linistit! ...(injura - n.n.)... Tu nu vezi ca-s calare unii peste altii?... (neinteligibil - n.n.)... Ba! Acuma, eu iti spun o chestie! Trebuia sa bage... (injura - n.n.)... o lege a partidelor politice ca lumea, pe care... Toata lumea o fost sponsorizata! Tre' sa-i aduni pe toti si-i bagi la puscarie pe toti! Nu exista deputat care sa nu fi fost sponsorizat! ...(rade - n.n.)... Exista in tara asta vreo... vreun presedinte de consiliu judetean, primar, deputat... oricare... Tre' sa-i bagi pe toti ca toti am fost sponsorizati! Ca doar campania nu se face cu vorbe!
Om de afaceri: Sponsorizat, sponsorizat, da'...
Banu: Bine! Acolo... aici, cand te duci si ceri... aa... 10 %, asta-i alta treaba! Aici e golaneala! Cand iti pun conditii... Ba! Eu asta am spus: Ba, cand pui conditii...
Om de afaceri: Berca m-o ...(foloseste un cuvant vulgar - n.n.)... cu... cu banii aia de la Scoala Ardeoani...
Banu: Nu stiu! Da' eu ti-am spus...
Om de afaceri: De-mi vine sa...
Banu: Viorele! Eu m-am dus...
Om de afaceri: O promis ca da, ca face, ca...
Banu: Nici acuma n-ai luat banii aia, nu?
Om de afaceri: I-am luat banii... acuma! Da' atunci cat am cheltuit?
Banu: Nu stiu! Da iti dai seama ce... ce balci e... (neinteligibil - n.n.)... Oprea ii lasa...(injura - n.n.)...Ce sa-i zic eu acuma?".

In cadrul aceleiasi discutii, omul de afaceri bacauan a propus lui Mihai Banu sa mearga la Berca si sa-i ceara banii inapoi, insa fostul deputat a sustinut ca, in contextul neintelegerilor politice, nu mai vorbeste in prezent cu fostul lui coleg si, in plus, nu mai vrea sa discute cu nimeni despre acest subiect:

"Om de afaceri: Spune-i... daca te intalnesti cu el, spune-i ca am cerut banii inapoi! Sa imi dea banii!
Banu: Da-l in... (injura - n.n.)... N-am nicio treaba sa discut cu el treburi din astea!
Om de afaceri: Da' i-ai dat atunci ceva din ce-o fost?
Banu: Nu i-am dat nimica! Adica nu... ca nu ma... Despre trecut nu mai vreau sa aud! Sa-nchid subiectul!
Om de afaceri: Stai oleaca! Da'... tu din aia...
Banu: Lasa bai! Gata! Nu mai discutam despre asta! Ii mort totul! Ce sa mai...!
Om de afaceri: Bun! O zis ca-mi face... ca-mi da banii! Cand o fost ministru de Interne!
Banu: Hai sa-nchidem subiectul asta! Gata! Nu mai vreau sa aud! Eu am fost prostu' prostilor! Intelegi? In toata afacerea!
Om afaceri: Si eu am luat-o de nu m-am vazut!
Banu: Viorele!
Om de afaceri: Era sa intru si-n faliment...
Banu: E... eu inchid subiectul asta! Nu mai discutam! Eu...ce-am putut...am putut sa fac, am facut! Pentru primar, pentru... (neinteligbil - n.n.)... Nu vreau sa aud! Eu am... platesc cate 1.000 de euro in fiecare luna, am datorii pe la banci... Vreau sa vand, sa platesc datoriile... Eu am...
Om de afaceri: Ii cel mai bine!
Banu: Da, ma!
Om de afaceri: Da, ma! Da' parca ma zgaraie asa pe cap!
Banu: Mai am 100.000 de euro de platit!... (neinteligibil - n.n.)... Ce dracu! Vand ce am de vandut... casa aia vreau s-o dau la cineva in chirie... imi iau o casuta mai mica si stau cuminte. ...(neinteligibil - n.n.)... de toti banii pe care i-am dus eu acasa! Sa va stea voua in gat !
Om de afaceri: Asa zice? Ca i-ai dus acasa?
Banu: Da! Eu is... (neinteligibil - n.n.)... Ce sa duci, ba? Da' ce? Eu is tampit la cap?
Om de afaceri: Ei...! Da' adevaru-i ca nu i-ai dus toti... 270.000 de euro...
Banu: Da' nu ma intereseaza! Eu nu stiu ce-o fost..
Om de afaceri: La partid... (rade - n.n.)...
Banu: Nu ma intereseaza! Nu stiu ce-o fost, ce n-o fost, nu ma intereseaza! De trecut, numai de bine! Nu stiu! Nu ma intereseaza discutiile astea! Am uitat subiectul asta!
Om de afaceri: Nu-i...Da' eu... daca stiu ca... ma plimba in fiecare marti la Bucuresti...
Banu: Pai ce sa-i fac, ma? Daca asta-i omul? Nu ma intereseaza pe mine de el! Nu ma intereseaza!".

In continuare, Mihai Banu a insistat asupra faptului ca nu ar trebui sa mai discute despre subiectul respectiv si i-a recomandat interlocutorului sa-i ceara personal lui Gabriel Berca banii pe care sustine ca acesta i-ar datora.

Gabriel Berca, senator la data faptei, a fost retinut pentru trafic de influenta, vineri fiind prezentat Curtii de Apel Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru formatiunea din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic sa isi foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.

"Aceasta suma de bani era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale", sustin procurorii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...