EXPLOZIV/Ponta a ,,DEMISIONAT TEMPORAR''/G.Oprea, PREMIER INTERIMAR

EXPLOZIV/Ponta a ,,DEMISIONAT TEMPORAR''/G.Oprea, PREMIER INTERIMAR

Victor Ponta a luat decizia de a se autosuspenda din funcţie pe o perioadă de 28 de zile. Decizia este motivată de ,,starea sa de sănătate''. În perioada autosuspendării, penalul îi propune președintelui Iohannis ca premier interimar să fie Gabriel Oprea, ministrul de Interne. Totuşi, potrivit Constituţiei, preşedintele nu este obligat să-l numească premier interimar pe cel propus de premier, având posibilitatea să-l aleagă pe oricare dintre actualii miniştri, potrivit articolului 107 din Constituţie:

Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.

”Azi medicii au decis că pot fi externat / urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pt control, schimbare pansamente și supraveghere.

Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente/ în maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.

Mâine dimineață voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art 107 din Constitutuție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru ( inclusiv conducerea ședințelor de Guvern) în această perioada.

Mulțumesc încă o dată medicilor de aici și doctorului Ionuț Codorean pt atenția și profesionalismul lor”, este mesajul postat de Ponta.

Citiți mai jos adresa oficială trimisă de penal președintelui Iohannis. Realizează cineva că este prima înștiințare oficială prin care primul-ministru al României își înștiințează șeful statului că în urmă cu o săptămână s-a operat în Turcia? Că, despre propriul popor ce să mai vorbim! Noi nu contăm!Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...