EXPLOZIV/RĂZBOI Ruso-Turc pe față. Rușii au inventat un PILOT, turcii au dat drumul la ÎNREGISTRĂRI/VIDEO

EXPLOZIV/RĂZBOI Ruso-Turc pe față. Rușii au inventat un PILOT, turcii au dat drumul la ÎNREGISTRĂRI/VIDEO

RĂZBOI Ruso-Turc pe față. Rușii au inventat un PILOT, turcii au dat drumul la ÎNREGISTRĂRI.

 Ce spun rușii

Un așa-zis pilot supraviețuitor al bombardierului rus Su-24, doborât marți de un avion de vânătoare turc F-16 deasupra frontierei turco-siriene, a exclus posibilitatea ca aparatul rus să fi încălcat, chiar și pentru o secundă, spațiul aerian al Turciei, informează agenția de presă TASS.

'Nu, acest lucru este exclus, nici măcar o secundă, cu atât mai mult cu cât noi zburam la o altitudine de circa 6.000 de metri, cerul era senin. Este sigur (că nu a fost încălcat spațiul aerian), cum se spune în argoul nostru, 'milion la milion'. Controlam în totalitate zborul nostru până în momentul când a explodat racheta. Vedeam foarte bine și pe hartă, și la fața locului, unde este frontiera și unde ne aflăm noi', a spus așa-zisul pilotul rus Konstantin Murahtin, în direct la postul de televiziune Rossia 1.

De asemenea, el a declarat că nu a existat nicio atenționare din partea Turciei. 'În realitate, nu au existat niciun fel de atenționări, nici prin stația radio, nici vizual. În general nu au existat contacte. Dacă ar fi vrut să ne atenționeze, puteau să se poziționeze pe cursuri paralele', a declarat acesta, subliniind că 'racheta a venit în coada avionului în mod surprinzător'. 'Nici măcar nu am văzut-o, ca să putem face o manevră antirachetă', a adăugat Murahtin.

Ce au scos turcii

Un post de televiziune din Turcia a făcut publică înregistrarea cu avertismentul primit de pilotul rus, care pilota avionul Su-24, doborât de avioanele militare turce pentru că a încălcat spaţiul aerian turc la graniţa siriano-turcă.

„Forţele aeriene turce vă vorbesc ... Vă apropiaţi de spaţiul aerian al Turciei. Schimbaţi direcţia mişcării spre sud imediat!” Acesta a fost avertismentul recepţionat de pilotul avionului militar rus, care a fost repetat de 10 ori înainte ca Suhoiul să fie doborât de aparatele de luptă F-16 turce. Pentagonul a confirmat că mesajul de avertizare a fost recepţionat de pilotul rus. Postul turc de televiziune a prezentat şi o reconstituire a celor întâmplate în dimineaţa zilei de ieri.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…