EXPLOZIV/Saltelista Gorghiu și ,,Coarda'' Ponta în Dosarul Vlasov/Stenograme INCENDIARE

EXPLOZIV/Saltelista Gorghiu și ,,Coarda'' Ponta în Dosarul Vlasov/Stenograme INCENDIARE

Numele saltelistei Alina Gorghiu apare în dosarul în care Mihai Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită. Gorghiu ar fi fost audiată în calitate de martor în dosar. Ca mai în toate dosarele de corupție cu granguri apărute în ultimul timp pe piață, apare, bineînțeles, și numele penalului Victor Ponta. Mai mult, în Dosarul Vlasov, într-o stenogramă, fostul președinte al Camerei de Comerț al României se referă la Ponta cu denumirea ,,COARDA'' de Ponta.

Alina Gorghiu a trebuit să dea explicaţii despre susţinerea unei legi propuse de Vlasov, prin care Registrul comerţului să treacă în subordinea Camerei de Comerţ.

"După finalizarea proiectului de act normativ inculpatul Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative. În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler). De asemenea, Mihail Vlasov a iniţiat o campanie pentru obţinerea sprijinului politic în vederea adoptării proiectului normativ privind registratorul comercial", se arată în rechizitoriul procurorilor.

"La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru", mai precizează procurorii, despre audierea Alinei Gorghiu.

"După însuşirea proiectului de act normativ deputatul Mircea Grosaru a avut mai multe convorbiri telefonice cu inculpatul Mihail Vlasov pe tema susţinerii în Parlament a proiectului de act normativ, dar şi în sensul creării în spaţiul public prin intermediul media a unei imagini favorabile privind respectiva iniţiativă legislativă. Apariţii în media internă au avut şi deputaţii Alina Gorghiu şi Florin Iordache în perioada imediat următoare depunerii proiectului. Ulterior, aceştia din urmă s-au delimitat de respectivul demers legislativ şi nu l-au mai susţinut pe fondul unei reacţii destul de virulente a societăţii civile, a mediului de afaceri şi a altor politicieni", se arată în rechizitoriu.

În dosar mai apare şi numele lui Victor Ponta. Vlasov se lăuda că are influenţă asupra unor persoane apropiate de premier.

La data de 22.01.2013, ora 09:36:25 inc. Mihail Vlasov a purtat o convorbire telefonică cu o persoană neidentificată, „Nicu” căreia i-a comunicat faptul că are sprijinul funcţionarilor guvernamentali pentru preluarea registrului comerţului, însă este invocată lipsa unităţii sistemului cameral.

Cu ocazia convorbirii telefonice avansează ideea excluderii membrilor Colegiului de Conducere care nu achiesează la ideea preluării registrului comerţului:

„…VLASOV MIHAIL: Ăsta e un motiv, dar nu ăsta e singurul motiv. Motivul este că în toate discuţiile care le am, ăstea mai recente, acum câteva zile, săptămâna trecută, am fost întrebat de premier, care n-are nicio problemă să ne dea Regi... nicio problemă! Fii atent, te rog să reţii chestia asta şi s-o ridici la rang de, de...cum să spun, de extraordinalitate!

NICU: Extraordinar, da! Aşa este.

VLASOV MIHAIL: Ă...A spus: „Nu, am promis, eu vă dau...” Discuţia s-a purtat între mine, el şi ministrul justiţiei care a zis că are o problemă că îl...o presez cu Registrul, înţelegi! A zis ministra justiţiei.

NICU: A, şi cu cine, cu...cu primu’ ministru şi cu...

VLASOV MIHAIL: Da!

NICU: Da!

VLASOV MIHAIL: Şi cu ministrul justiţiei, în trei. Că i-am spus... măi, eu i-am spus ministrului, i-am spus: „Doamna...cutare, haideţi la primu’ministru să stabilim o dată pentru totdeauna, ca să nu te mai bat la cap cu chestiile astea cu Registrul şi cu... Să stabilim dacă mi-l dă, mi-a promis că mi-l dă.” Şi am fost la el şi el a spus: „Păi... Da’ de când, domnu’ preşedinte, v-am promis, de când eram...de când ne cunoaştem. Şi când am discutat am spus că eu sunt pentru şi eu am şi făcut o lege în sensu’ ăsta, semnată de mine şi de Tudor.” E adevărat, el a avut o lege care n-a mai intrat, cu...ca să ne dea Registrul înapoi, acu’ vreo cinci ani, ştii?

NICU: Da, da.

VLASOV MIHAIL: Făcută, făcută tot...împreună cu mine, cu nu ş...Ştii?

NICU: Da.

VLASOV MIHAIL: Şi-a zis ă... „Da’...” Zice: „Fii atent! Fii atent! Că PONTA, vreau să-ţi spun, că-i mare coardă, în sens bun. Nu-i vreun prostănac.”

NICU: Da, da.

VLASOV MIHAIL: Nu-i vreun prostănac.

NICU: Nu, e dibaci. E dibaci.

VLASOV MIHAIL: Cine crede că...Cine crede că-i un prostănac se înşeală amarnic.

NICU: Nu, nu! Nu, nu!

VLASOV MIHAIL: Nu! E dibaci!

NICU: E curajos!

VLASOV MIHAIL: Da.

NICU: Şi e şi curajos.

VLASOV MIHAIL: Şi fii atent! Zice: „Aşa. Gata! Da, vă dau, dom’le!” Zice: „Domnu’...preşedinte, zice, da’...aici, zice, Registrul lucrează organizat în ţară, la nivel naţional, ca un sistem, dumneavoastră nu prea vă-nţelegeţi în ţară!”

NICU: He! He, he! I-auzi-l, bă frate!

VLASOV MIHAIL: Ai înţeles ce spun?

NICU: Da, da.

VLASOV MIHAIL: Pe cuvântul meu de onoare. Pe cuvântu’ meu de onoare.

Şi-am zis: „Domnu’ premier...” A zis: „Există şi judecăţi.” Era informat, mă.

NICU: Da. Da, da.

VLASOV MIHAIL: Dacă eu mă duceam în discuţia asta, s-a informat: „Bă, ce-i cu ăsta, ce-i cu ăştia?” Nu?

NICU: Da, da. Ştie! Ştie tot! Cred.

VLASOV MIHAIL: Şi... Nu, mă! Dacă tu vii la el, el ia informaţii despre ŢUCUNEL de la BRAŞOV.

NICU: Da.

VLASOV MIHAIL: Cât de înalt e...

NICU: Da, da.

VLASOV MIHAIL: Ce... Unde a jucat fotbal, ce-a fă...Normal!

NICU: Da, da! Da, da!

VLASOV MIHAIL: Cum...Cum ne informăm şi noi când vine un om la noi, nu? Vine un ambasador...

NICU: Da.

VLASOV MIHAIL: Să ştiu şi eu ce soţie are, ce copii, ce cutare. Vine preşedintele Asociaţiei Românilor din ITALIA, ştiu şi eu unde a învăţat, unde a terminat, ce-a făcut...Ai înţeles?

NICU: Da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Te informezi.

NICU: Când ai făcut, o paranteză scurtă, când ai făcut întâlnirea aia în nouă iulie sau când ai adus acolo tot guvernu’...

VLASOV MIHAIL: Da.

NICU: M-am dus şi eu şi l-am salutat şi zice: „Cum vă simţiţi după campania electorală? E în regulă totu’? E-n regulă!”

VLASOV MIHAIL: Păi, vezi!

NICU: Da, da!

VLASOV MIHAIL: Păi, vezi!

NICU: Da, da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Ce Dumnezeu, mă! Ce dracu’! Da’ doar nu suntem neica nimeni!

NICU: Da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Şi zice: „Aveţi şi judecăţi, domnu’ preşedinte.” Şi zic: „Domnu’ premier, sunt puncte de vedere. Unii colegi, ştiţi cum e, că...nemulţumire, nu ştiu ce...” Zice: „Da, dar... aici discutăm de administraţie, de stat. Tre’ să fiţi, să existe un singur cuvânt, o unitate.” Ai înţeles?

NICU: Îhâm. Da, da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Mă, exact cuvântu’ l-a pronunţat: unitate! Ai înţeles?

NICU: Da, da, da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Adică eu nu pot să fac să am Registrul Comerţului sau o formă exclusivă de organizare a activităţii înregistrării comerciale...

NICU: Da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Tu la Braşov să faci...

NICU: Da, da.

VLASOV MIHAIL: Cum te taie capu’, eu la IAŞI cum vreau eu...

NICU: Sigur.

VLASOV MIHAIL: Şi ăla de la BAIA MARE cum vrea el.

NICU: Da, da. Adică sistemul tre’ să fie unitar, clar.

VLASOV MIHAIL: Unitar. să fie unitar, unitate.

NICU: Da, da. Să fie şi...

VLASOV MIHAIL: Şi am convocat această adunare pentru chestia asta să spună fiecare ce gândeşte, ce doreşte, dar nu pentru asta ci pentru a semna un document, toţi patruzeci şi doi...

NICU: Da. Da.

VLASOV MIHAIL: În care să declarăm o singură propoziţie, capul lui şi dup-aia semnăm.

NICU: Da.

VLASOV MIHAIL: Că-n sistem există unitate, colaborare şi...

NICU: Da. Am înţeles! Am înţeles!

VLASOV MIHAIL: Ai înţeles?

NICU: Voi fi prezent. Eu voi fi prezent.

VLASOV MIHAIL: Da. Ă...Vreau să, auzi...

NICU: Deci, e nevoie de clarificări, să spunem aşa, e nevoie de clarificări.

VLASOV MIHAIL: Sigur! Sigur că da! Nu, de, de, de clarificări în legătu... Bă! Indiferent câtă ură este împotriva mea, din partea a unu, doi, trei, patru, cinci, şapte, câţi or fi...

NICU: Trebuie găsit..

VLASOV MIHAIL: Indiferent câtă dragoste există din partea altora, indiferent de...aici nu vorbim despre asta, vorbim de o responsabilitate faţă de sistem şi de o răspundere faţă de toţi ceilalţi ai tăi. Nu de orgolii, nu de... ă, ă... umori, nu de refulări, nu de... Înţelegi ce zic? Aşa văd eu...

NICU: Şi de un, şi de un in... Şi de un interes comun. Şi de un interes comun.

VLASOV MIHAIL: Şi interes comun care tre’ să-l slujeşti chiar dacă nu-ţi convine.

NICU: Sigur.

VLASOV MIHAIL: În ziua aia eşti în echipă, tre’ să joci pe teren chiar dacă ai febră. N-are cine să-ţi ia locu’ acolo să fie fundaş dreapta. Tre’ să faci tu faţă. Nu?

NICU: Asta este.

VLASOV MIHAIL: Ei!

NICU: Da.

VLASOV MIHAIL: Şi am... am atras atenţia, poate tu ai să spui cu meticulozitatea ta că n-am făcut bine. Eu ştiu că eu fac foarte multe lucruri care nu le fac bine, dar eu le fac adevărat precum simt, cum... cum simt în, în suflet ca să nu zic în ...[cuvânt obscen-n.n.]... Înţelegi?

NICU: Nu, nu cred, nu cred c-o să spun asta, dar cred că... Acum îmi trec prin minte nişte lucruri.

VLASOV MIHAIL: Nu, să-ţi spun ce-am făcut! Să-ţi spun ce-am făcut!

NICU: Constructive, constructive!

VLASOV MIHAIL: Am, am scris...

NICU: Constructive.

VLASOV MIHAIL: Am scris în adresa asta, scriu la urmă acolo că: „Domnule, vă rog frumos, vă implor nu sfidaţi această întâlnire şi luarea acestei decizii pentru că o să mă puneţi în situaţia...” Mă, am scris, ca să se ştie, cine se supără se supără, n-are decât. Nu mai pot!

NICU: Da.

VLASOV MIHAIL: Nu pot să duc altfel războiul ăsta, decât cu armele lor. Nu pot să duc altfel...Şi-am spus cine...cine nu acceptă care-i responsabilitate faţă de sistem şi răspunderea faţă de fiecare coleg, am să propun Colegiului să-l consider că nu mai este membru de drept şi-n aceste condiţii...Şi-n aceste condiţii în localitatea, în judeţul respectiv am să găsesc cinci comercianţi care o să facă o Cameră de Comerţ după lege, după lege, şi-o să am un alt membru de drept pe care-l recunosc acolo. Şi vedeţi exemplu decizia numărul cutare a instanţei în recurs, BUCUREŞTI, CAMERA BUCUREŞTI POPA, PÂRGARU, COJOCARU versus CAMERA BUCUREŞTI SORIN PETRE DIMITRIU.

NICU: Da, da.

VLASOV MIHAIL: Simplu ca bună ziua.

NICU: Da, clar. Clar, aşa este. Da. He!...”

**********

Astfel, la data de 27.12.2012, ora 14:07:42, inc. Mihail Vlasov îi comunică martorei Brânduşa Ştefănescu faptul că are sprijinul politic din partea unor funcţionari guvernamentali:

„ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Eu nu vreau să-i facem ei complicaţii. Înţelegi?!

VLASOV MIHAIL: Da’ nu... ea nu face nimic, mă, dacă nu-i spune premierul. Tu crezi că ea face? Ai găsit-o pe MONA să facă ceva fără să fie... ă... Nu, spune premierul.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Păi, da, da’ ca să-i spună premierul. Premierul din proprie iniţiativă nu-i spune că... să nu mă provoci, te rog frumos.

VLASOV MIHAIL: Păi nu, premierul îi spune pentru că mi-a promis mie şi pentru că eu insist să-i spună.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Păi, da.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Tu eşti un băiat prea deştept ca să crezi în prostii. Ce ţi-a promis!? Hai! Promets e noble!

VLASOV MIHAIL: Păi, cum adică ce mi-a promis? Că-mi dă Registru’.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Păi, aia e. A promite este nobil, a te ţine de cuvânt este...

VLASOV MIHAIL: Ei! Adevărat.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Atunci ce să discutăm?!

VLASOV MIHAIL: Dar... Nu, nu...

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Eu sunt mai bătrână decât tine şi de aia am altă înţelegere.

VLASOV MIHAIL: Dragă, eu sunt la... la a treia promisiune făcută de prieteni din acelaşi spectru politic.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Atunci ştii ce înseamnă! Atunci ştii ce înseamnă. A treia promisiune. E clar.

VLASOV MIHAIL: O dată, Alianţa DA, după aia din PNL, prin TĂRICEANU şi acum prin PONTA.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Aşa că...

VLASOV MIHAIL: Da’ asta nu înseamnă că tre’ să renunţ. Nu, eu iau Registru!

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Măi, să ne înţelegem.

VLASOV MIHAIL: Ai înţeles?

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Eu nu... eu nu ţi-am spus să renunţi. Eu ţi-am spus că trebuie folosit momentu’. Şi părerea mea, proastă, este că nu ăsta e momentu’.

VLASOV MIHAIL: Păi, tocmai pentru că... Trebuie folosit... Ăsta e momentu’.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Da?

VLASOV MIHAIL: Ăsta e. Până se dezmeticesc. Ăsta e momentu’. Lasă că ştiu eu mai bine care e momentu’.”

Cum ii dadea Vlasov dispozitii lui Florin Iordache (deputat PSD):

„…VLASOV MIHAIL: Dă-i telefon! „O iau s-o dau la alte...” Ca să fie semnătura lui ultima sau să renunţăm la ea. S-o semneze VAINER, MIRCEA GROSARU...
FLORIN IORDACHE: Da.
VLASOV MIHAIL: ALINA GORGHIU.
FLORIN IORDACHE: Da, mă, să văd că...
VLASOV MIHAIL: Notează-ţi pe hârtie.
FLORIN: Da, mă, îi ştiu. Aşa!
VLASOV MIHAIL: Deci, GROSARU, VAINER...
FLORIN IORDACHE: Da.
VLASOV MIHAIL: ALINA GORGHIU...
FLORIN IORDACHE: Da. Da.
VLASOV MIHAIL: Ă...Tu!
FLORIN IORDACHE: Da.
VLASOV MIHAIL: Şi TONI, TONI GREBLĂ.
FLORIN IORDACHE: Păi, pe TONI nu-l mai am.
VLASOV MIHAIL: Nu-l mai ai, a plecat?
FLORIN IORDACHE: A plecat.
VLASOV MIHAIL: Păi, pune pe altcineva de la Senat, de-al no... Pe ION CHELARU.
FLORIN IORDACHE: Da.
VLASOV MIHAIL: Pe IONIŢĂ CHELARU.
FLORIN IORDACHE: Îhâm! Bine.
VLASOV MIHAIL: Da.
FLORIN IORDACHE: Hai să văd, să iau...
VLASOV MIHAIL: Da’ să fie şi-un senator! Ca să fie şi-un senator, ştii!
FLORIN IORDACHE: Da, mă, da. Nu-i o problemă asta! Da.
VLASOV MIHAIL: Da. Pune-l pe IONIŢĂ CHELARU. Nu-i o problemă, da’ aşa-i normal.
FLORIN IORDACHE: Da, da.
VLASOV MIHAIL: Şi am să-ţi spun, după ce semnezi şi tu, şi ăia toţi, şi semnează şi MIRCEA, am şi-un PPDD-ist, da’ nu ştiu la care să mă opresc, la un avocat, ăla care mi l-a recomandat ăsta, da’ am şi pe altcineva, da.
FLORIN IORDACHE: Îhâm.
VLASOV MIHAIL: Eu nu-i cunosc!
FLORIN IORDACHE: Bine.
VLASOV MIHAIL: Eu nu-i cunosc deloc, dar ă, ă... Da. Bine.
FLORIN IORDACHE: Găsim! Hai că găsesc şi... că... da. Bine.
VLASOV MIHAIL: Hai!
FLORIN IORDACHE: Bine! Bine, Mi... Bine! Pa, pa!
VLASOV MIHAIL: Hai că azi s-o avem cu semnăturile! Când o ai, să-mi faci şi mie o copie, te rog frumos!
FLORIN IORDACHE: Da, MIŞULE! Fără probleme! Pa, pa!”

Cum sustinea Mihai Vlasov ca l-a pacalit Catalin Predoiu

VLASOV MIHAIL: Legea este o chestie făcută nu de mine, ai să râzi de-ai să cazi jos, de CĂTĂLIN...
MIRCEA GROSARU: Da.
VLASOV MIHAIL: Fostu’, ministru Justi... PREDOIU!
MIRCEA GROSARU: A! Îhâm!
VLASOV MIHAIL: Nu zic că eu...E Legea registratorilor comerciali făcută de el, da’ care a murit în nişte sertare pe la ă... Ministerul Justiţiei.
MIRCEA GROSARU: A, este! Deja este...ă...
VLASOV MIHAIL: Nu, mă!
MIRCEA GROSARU: Este făcută. Îhâm!
VLASOV MIHAIL: Nu, mă! Nu, nu, nu!
MIRCEA GROSARU: Îhâm! Am înţeles!
VLASOV MIHAIL: A fost un proiect, al lui... L-am consultat, am făcut împreună. Ai înţeles?
MIRCEA GROSARU: Da. Da.
VLASOV MIHAIL: Da’ el, ca o şulfă şi un golan ordinar, şi un securist împuţit ce era...
MIRCEA GROSARU: A! He! Ha, ha, ha!
VLASOV MIHAIL: Înţelegi? A făcut legea cu mine, adică când a... când mi-a respins Legea Registrului Comerţului, ştii...
MIRCEA GROSARU: Aşa! Da.
VLASOV MIHAIL: Am făcut...A zis: „Domn’ MIŞU, hai să facem, uite Legea registra...Facem altă lege, Legea registratorului, să schimbăm complet concepţia.”
MIRCEA GROSARU: Îhâm.
VLASOV MIHAIL: „Este adevărat că comerciantul nu se poate să nu aibă o legătură cu Camera de Comerţ prin Registrul Co... Că nu ţine de, dar să modificăm complet structura şi cutare.” Ai înţeles?
MIRCEA GROSARU: Da.
VLASOV MIHAIL: Şi a făcut legea aia, da’ el, de golan ce era, n-a mai băgat-o niciodată. A murit de trei ani de zile. Eu am luat-o, am dat-o la Consiliul Legislativ...
MIRCEA GROSARU: Da.
VLASOV MIHAIL: Să-mi spună ce-i cu ea, pe ca...neoficial, înţelegi!
MIRCEA GROSARU: Da, da, da!
VLASOV MIHAIL: Ă... Bine, instituţional, da’ neoficial, nu cu adresă, cu...
MIRCEA GROSARU: Am înţeles!
VLASOV MIHAIL: Da.
MIRCEA GROSARU: Am înţeles! Da.
VLASOV MIHAIL: Am dat-o, s-au uitat oamenii, specialiştii. Am dat-o la un grup de mari profesori universitari care-i am aici la... la Curtea de Arbitraj, să se uite peste ea, s-au uitat, au făcut modificările care trebuiau şi se cheamă Legea registratorului comercial, înţelegi!
MIRCEA GROSARU: Da.
VLASOV MIHAIL: Şi a înregistrării în Registrul Comerţului. Ei!
MIRCEA GROSARU: Da.
VLASOV MIHAIL: Toate lucrurile rămân la...rămâne, deci, cel care de fapt este tatăl Registrului Comerţului este Oficiul Naţional al Registrului Comerţului...
MIRCEA GROSARU: Corect.
VLASOV MIHAIL: Care-i persoană juridică disctinctă. Da’ nu mai e în subordinea ministerului. De ce să fie în subordinea Ministerului Justiţiei, este...
MIRCEA GROSARU: Foarte bine! Bravo! Bravo!
VLASOV MIHAIL: Este pe lângă... pe lângă Camera de Comerţ a României…care n-are nicio legătură cu ea decât că e pe lângă Cameră…
MIRCEA GROSARU: Sigur.
VLASOV MIHAIL: …că omul ştie în mintea lui că comerciantul are legătură cu Registrul Comerţului.
MIRCEA GROSARU: Da
VLASOV MIHAIL: Alaltăieri şi ăştia ai mei de la Maria, de la Maria prietena mea, Maria Grapini, deci un de-ăde la ea, că ea ştie săraca…
MIRCEA GROSARU: Da.
VLASOV MIHAIL: Mi-trimis o adresă, a făcut unu o reclamaţie la Registrul Comerţului. O reclamă că nu e mulţumit el, nu ştiu ce se întâmplă la registrul Comerţului şi ăla de la minis… directorul ăla o trimis la noi la Cameră, o zis să rezolvăm noi adică cred.
MIRCEA GROSARU: Da, da.
VLASOV MIHAIL: Zici că-i al nostru mă.
MIRCEA GROSARU: Deci când e vorba de mălai, îs ei şi când e vorba să rezolvaţi, rezolvaţi voi. Am înţeles.
VLASOV MIHAIL: Da. Adică nu, dar nu contează. Dă-dracului că nu mă interesează. Pe mine mă interesează comerciantul să ştie că Registrul Comerţului ţine cum a ţinut dintotdeauna de Camerele de Comerţ. Şi proiectul ăla să-sem…, vine la tine Flori, ia legătura cu Flori să-zici să treacă să vă vedeţi acuma.

 Apare și Crin Antonescu în lanțul trfic al trficului de influență

După depunerea proiectului normativ la Senat, inc. Mihail Vlasov a continuat demersurile pentru obţinerea sprijinului politic al liderilor principalelor formaţiuni politice din Parlament.

Astfel, la data de 26.02.2013 la ora 15:46:23 cu ocazia unei convorbiri telefonice cu liderul unei formaţiuni politice i-a cerut acestuia o audienţă:

Concluziile întâlnirii dintre cei doi rezultă din convorbirea telefonică din data de 28.02.2013, ora 12:39:18 dintre inc. Mihail Vlasov şi o persoană neidentificată, „Ovidiu”:

„VLASOV MIHAIL: Aha! Auzi, ă...Vezi că mâine...Vorbeşte cu CRIN, pentru că mâine se vede CRIN cu el. Eu am fost la CRIN acum, m-a sunat şi m-a sunat la el, da?

OVIDIU: A, ai fost deja?

VLASOV MIHAIL: Am fost la CRIN şi-am vorbit, da.

OVIDIU: Îhâm. Îhâm.

VLASOV MIHAIL: Ă... I-am spus care-i problema: „Dom’le, nu înţeleg ce se-ntâmplă!” Asta-i o...e o, e o... e o chestie a... A cui e chestia asta? Adică ... Ce înseamnă amânările, adică, când e să faci o chestie... Ce, fac pentru mine? Iau Registrul acasă, îl duc la mama? Ă... El vine înapoi acolo unde-i normal să vină. Şi vine conform legii, e corect, e drept, e adevărat, e... Ce ...[înjură-n.n.]… să mai fac? De toată... A sărit toată lumea asta de la, de la, de la B unu şi de la EVENIMENTU’ şi de la ROMÂNIA LIBERĂ... Eu am crezut că chestia asta e o, e o bilă albă pentru mine c-au sărit, da’ văd că-i o bilă neagră. Că...ă...văd că... guvernu’ zice că...se gândeşte.

OVIDIU: Hm...! Bine! Păi, ce...Ce pot să zic?

VLASOV MIHAIL: Da’ poţi şi tu...Vorbe...

OVIDIU: Sigur!

VLASOV MIHAIL: Păi, vorbeşte şi tu şi spune: „Bă, nu-i nicio problemă! Registrul ăsta a fost a nostru.” Ce-i atâta comen... Da’ separat! Tu nu...că el a zis că mâine vorbeşte şi o să vadă care-i situaţia.

OVIDIU: Da, da, da, da, da. Separat vorbesc.

VLASOV MIHAIL: Mi-a promis c-o... Mi-a promis că rezolvă, da’ eu ştiu? În sensu’ că-i...explică: „Băi, ai argumente serioase?” Nu vrăjeală că dau ăştia la, la...la B1.

OVIDIU: Ştiu, ştiu, ştiu, ştiu, ştiu. Ok! Eu vorbesc astăzi. Cum am ieşit de la el, cum te sun.

VLASOV MIHAIL: Da, da’ vorbeşte în sens... Şi spune-i: „Bă, da’ i-ai promis! Da’ e ok! Da’ tre’ să ne ţinem şi noi de cuvânt în general, nu?”

OVIDIU: Da, da, da, da, da, da.”

Relevante sub acest aspect sunt şi convorbirile telefonice din data de 01.03.2013, ora 12:46:50  dintre inc. Mihail Vlasov şi Antonescu Crin, 01.03.2013, ora 12:59:59 dintre inc. Mihail Vlasov şi „Ovidiu”,din data de 19.03.2013, ora 16:38:47 dintre inc. Mihail Vlasov şi Liliana Ştefănescu, din data de 22.03.2013, ora 12:37:14 dintre inc. Mihail Vlasov şi Florin Iordache , precum şi din data de 22.03.2013, ora 12:38:30, dintre inc. Mihail Vlasov şi Liliana Ştefănescu .

În acelaşi timp, inculpatul Mihail Vlasov a continuat demersurile pentru obţinerea sprijinului politic în vederea adoptării legii registratorului comercial.

În data de 16.01.2013, ora 15:35:57 inc. Mihail Vlasov a contactat o persoană neidentificată căreia i-a solicitat intervenţia:

„…VLASOV MIHAIL: CRIN o să vină şi el. Da’ vreau să-i spui lui VICTOR, vreau să spun ceva. Aseară am discu... s-a discutat aseară despre Registru. Ai înţeles?

INTERLOCUTOR : Îhî.

VLASOV MIHAIL: Eu am trimis-o, am trimis-o pe MONA la el.

INTERLOCUTOR : Da.

VLASOV MIHAIL: Şi a zis că-mi dă Registrul fără... că asta i-a spus, ştii? I-a zis: „Domn’ ministru, am o problemă! Că eu sunt în relaţia asta cu MIŞU de treizeci de ani. Ăsta mă omoară cu Registrul! A zis că i l-aţi promis, că ce fac eu cu Registrul ăsta?” Şi el a zis: „Păi, i-l dau, că i l-am promis! Că am făcut şi o lege-n sensu’ ăsta şi i-l dau!”

INTERLOCUTOR : Corect!

VLASOV MIHAIL: Ce-a vrut să zică? Că a zis că dacă: „Că dacă nu vor ai mei...” Adică ai lui, psd-iştii... „Îl dau la liberali şi ăă...” S-a referit la UNRC, cred că, nu?(n.n. ONRC)

INTERLOCUTOR : Da, corect, da.

VLASOV MIHAIL: Că UNRC-ul e la, e la... nu?(n.n. ONRC)

INTERLOCUTOR : Da, da. Da, da.

VLASOV MIHAIL: Cred că asta. Că nu-nţelegea asta ce-a vrut să zică, a venit la mine disperată. Zic: „Mă, cred că asta a vrut să zică!”

INTERLOCUTOR : Da, da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Da. Da. Deci, e clar, acolo e undă verde, trebuie doar să lucrez pe text, ca să fac ceva. Mă-ntâlnesc după-amiază cu cineva de la Curte, de la Curtea Constituţională, ca să discut subiectu’ ăsta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…