EXPLOZIV/"Sunt sirian, trebuie să mă tratați cu amabilitate! Doamna Merkel m-a invitat”/Polițiștii germani au fost UMILIȚI și femeile BATJOCORITE! Raport OFICIAL

Un raport intern al poliției arată întreaga amploare a atacurilor de Revelion de la Köln. Potrivit raportului, consultat de Spiegel Online, polițiștii s-au temut că se va lăsa cu morți. Autorul descrie situația drept ”haotică și rușinoasă”. Autoritățile nu au fost stăpâne pe situația în noaptea de Anul Nou. Asta reiese dintr-un raport al poliției federale, realizat de un înalt funcționar și datat 4 ianuarie, citat de Euractiv.ro.

Acesta scrie: ”Femeile, singure sau însoțite, au trecut printre grupuri de bărbați aflați într-o puternică stare de ebrietate ca prin «furcile caudine», o situație ce nu poate fi descrisă”. Grupurile aflate în fața Gării Centrale și în interiorul clădirii nu au fost impresionate nici de prezența poliției.

Potrivit raportului, numeroși trecători, în special fete și femei, au reclamat lovituri, furturi și agresiuni sexuale împotriva femeilor. Acestea au menționat că autorii ar fi fost migranți.

O identificare, în special a celor care au comis agresiuni sexuale, ”din păcate nu a fost posibilă”, deoarece forțele de ordine nu au putut gestiona toate evenimentele, atacurile, infracțiunile, întrucât s-au întâmplat prea multe în același timp”. Polițiștii au fost frustrați, dat fiind că nu au putut ajuta fiecare victimă în parte.

În raport sunt prezentate câteva exemple concrete cu care s-au confruntat polițiștii de Revelion:

-Polițiștii erau înconjurați de grupuri de bărbați și împiedicați astfel să ajungă la persoanele care le cereau ajutorul.  

-"Sunt sirian, trebuie să mă tratați cu amabilitate! Doamna Merkel m-a invitat”, a susținut unul dintre bărbați.

-Au existat amenințări la adresa celor care au vrut să-i demaște pe autorii infracțiunilor. 

-Unii și-au rupt permisele de ședere chiar în fața polițiștilor, susținând că a doua zi pot face rost de altele. Din raport nu reiese, dacă documentele erau autentice sau nu.  

-Ordinele de restricție acordate au fost ignorate. Din cauza numărului mic de polițiști nu au putut fi luați în custodie cei care au comis atacuri repetate.  

-La îmbarcarea în trenuri au existat ciocniri și îmbrânceli, aplicându-se ”legea junglei”. 

Situația, apreciată drept "haotică" a scăpat de sub control, astfel că, potrivit raportului, polițiștii s-au temut că incidentul s-ar fi putut solda cu răniți grav sau chiar morți. Prin urmare, s-a decis evacuarea persoanelor din zonă. Autorul notează că asupra polițiștilor s-a aruncat cu artificii și cu sticle. Chiar și după evacuare, în mai multe locuri au avut loc confruntări, furturi și jafuri.

Autorul raportului trage o concluzie sumbră: Acțiunile autorităților au fost întâmpinate cu o lipsă de respect, ”așa cum nu li s-a întâmplat în 29 de ani de muncă”. Întrucât nu au existat suficiente forțe, intervenția poliției a durat mult: între orele 21:45 și 7:30. Raportul apreciază că una dintre principalele probleme a fost numărul mic al forțelor de ordine, dar și echipamentul neadecvat.

Situația generală din noaptea de Revelion de la Köln a fost descrisă drept ”haotică și rușinoasă”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

3 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

4 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

5 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19