„Fraţii“ Crin şi Ponta şi-au găsit fiecare favoriţi în partidul celuilalt

Chiar în ziua Învierii Domnului se împlineşte un an de la ultimul Congres PSD care s-a desfăşurat în prezenţa lui Crin Antonescu, din poziţia de aliat. Preşedintele PNL le promitea social-democraţilor, adunaţi la Congresul PSD din februarie 2013, că nu va uita de fraţii lui de culoare roşie nici măcar atunci când vor deveni adversari.

„Să nu uităm  atunci când vom fi adversari, în momentele cele mai grele, în 2010, 2011, 2012 că ne-am avut ca fraţii. Reevaluarea este cel mai recent joc de societate din politica românească. În viaţa politică se pot reevalua proiecte, dar sunt lucruri care nu sunt de reevaluat.Nu ne reevaluăm aliaţii, ne putem opri să evaluăm un incident sau altul, aliaţii noştri sunteţi dvs. cei din PSD şi PC“, este declaraţia lui Crin Antonescu de la Congresul PSD de anul trecut.

De „fratele“ Ponta, Crin Antonescu a uitat şi a făcut cunoştinţă cu duşmanul politic Ponta. În Joia Mare, la un an diferenţă de la declaraţiile mieroase la adresa social-democraţilor, preşedintele PNL Crin Antonescu vorbeşte din Opoziţie despre ameninţările la care recurgea Ponta în timpul şedinţelor USL, iar aceasta nu este singura acuzaţie adusă de Antonescu fostului său partener.

Decizia de a rupe USL

„Eu pur şi simplu vă explic în această noapte mare, pentru că avem mai multă tihnă, cum s-a construit şi pentru mine şi pentru colegii mei, decizia de a spune stop. În momentul în care am auzit în gura unui om politic primele ameninţări cu puşcăria pentru că s-a enervat pe cineva, şi acel nu era Traian Băsescu, ci era partenerul nostru”, a punctat Crin Antonescu confirmând în momentul în care a fost întrebat dacă Victor Ponta a fost cel care a ameninţat cu puşcăria.

Tot în Săptămâna Mare, Crin Antonescu a făcut o declaraţie suprinzătoare şi l-a reevaluat pe Marian Vanghelie, contracandidatul lui Victor Ponta la şefia PSD în 2010. „Nu ştiu daca este european. Dar pot sa va spun ca Marian Vanghelie este unul dintre cei mai inteligenti oameni pe care i-am intalnit in politică“, a declarat, cu convingere, Crin Antonescu, în emisiunea lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV. În concluzie, Crin Antonescu îl critică pe Victor Ponta, dar, în acelaşi timp, îi apreciază calităţile social-democratului Vanghelie.

Ponta ţine „dezastrul“ în braţe

Antonescu nu este singurul care are favoriţi în fostul partid aliat. După ce i-a apărat pe liberalii Mariana Câmpeanu, Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu, premierul Victor Ponta s-a gândit să-l reconsidere pe fostul prim-ministru, liberalul Victor Ciorbea. L-a susţinut mai întâi să devină membru neexecutiv în ASF, apoi l-a votat pentru a ocupa funcţia de Avocat al Poporului, singura instituţie care poate ataca ordonanţele de urgenţă emise de Guvern. „Domnul Ciorbea a fost prim-ministru, a fost un membru de seamă al Popularilor Europeni, este senator PNL şi este susţinut şi de noi, social-democraţii.Mă bucur că a acceptat şi cred că îşi va exercita funcţia cu toată demnitatea şi cu respectarea Constituţiei“, spunea Ponta, pe holurile Palatului Parlamentului, în aprilie 2014.

Ne întoarcem în urmă cu şase ani şi-l găsim pe Victor Ponta şi pe Victor Ciorbea la masa cuţitelor, într-un studio de televiziune. „Domnule Ciorbea, aţi fost un dezastru pentru toate generaţiile politice. Sunteţi un simbol de dezastru pentru România post-decembristă“, îi spunea Ponta actualului Avocat al Poporului, în iunie 2008.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!